torsdag, juni 25, 2009

Se - det snöar!

Plötsligt är luften alldeles full av de små vita flingorna. De dansar lätt runt våra huvuden, sjunker sakta sakta mot marken – tyngdlagen verkar nästan upphävd – för att till sist lägga sig till ro i drivor runt våra fötter.

Stopp och belägg! Nysnö två veckor efter midsommar!?!
Ja det är faktiskt så det ser ut. Men så klart är det inte snö. Det är frön från alla stolta popplar som gör sitt bästa för att bli fler. En tämligen hopplös uppgift mitt inne i storstaden, men skam den som ger sig. En poppel gör det inte!

Popplar är tydligen inte populära alls, det ser jag när jag googlar. Man vill inte ha poppel i skogen och inte i trädgården, träet duger inte till något särskilt. Och dessutom finns det folk som är superallergiska mot den junisnö som popplarna alstrar. Usch så tråkigt, att så kompromisslöst och definitivt hamna på listan över onödigheter!

De vita frödrivorna ligger kvar ett tag, men snart har de smält ner – eller snarare blåst och regnat bort. Saknade av ingen, får man förmoda.
Stackars poppel! Trädet kan definitivt inte ha fått sitt namn via släktskap med ordet ”populär”, hur ljudmässigt näraliggande det än är.

För att se "snön" som yr i luften måste du nog klicka upp bilden i större format ...

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Hahaha - inte visste jag heller att de fanns!!! Fick länk av en polare på Facebook - från Bôrtan. Men, nu vet jag också att de finns! Eller att de heter så... För vissa låtar känns igen i deras repertoar, liksom. Även från reklam på tvn, uff... Så tjukk du ha blitt - bla...
  Hm, så då har du varit på gamla hederliga parken och svängt dina lurviga? Oja, det är inte det samma numera - men... Då får man välja Åmotfors Folkets park istället - där är de från 17-75år ungefär!!! Alla dansar och har kul - och gissa om det finns norrmän där, hahaha...
  Må så grankott...
  ... och tack för besöket!!!

  SvaraRadera
 2. Jag såg samma fenomen igår när jag var ute och gick. Värsta snödrivan... undrade just vad det var för rackare. Ful och ämlig och sned - till glädje för ingen.

  SvaraRadera
 3. Jag är egentligen inte allergisk men det känns nästan som jag blir det när alla de där fröna virvlar in i ansiktet.

  SvaraRadera
 4. Popplarna härjade här för länge sedan..

  SvaraRadera
 5. Nu är snöfallet från popplarna i avtagande här också, men det har pågått i veckor! Väldigt anslående hur som helst, inte sant?

  SvaraRadera