lördag, juli 18, 2009

Hemester

En sann paragrafryttare skulle säga att det är dags först på måndag.
Men sådan är inte jag.
Alltså anser jag att i dag, lördag, är min första semesterdag. Hur det känns? Jo tack, bra!
Väldigt bra till och med!

I veckor, ja månader, har folk frågat om mina semesterplaner – om jag nu någonsin skulle få någon ledighet, det verkade stundtals nästan oöverstigligt långt dit.
Jag har inte kunnat svara. Har inget bestämt, ingen bokad resa, inget långväga besök på ingång, inte rader av måsten (ja det skulle vara det där med städningen då … och att byta bank … och att rensa i garderoben … och källarförrådet!!! och kanske att koka lite sylt … jajaja! men i alla fall!)

Det finns massor av människor som inte kan unna sig lyxen att välja sysselsättning på semestern, visst vet jag det. Hälsa, ekonomi och annat oundkomligt praktiskt kan sätta stopp för de skojigaste drömmar och planer. Alltså går man kvar i sin invanda omgivning och lever ungefär som annars, även om inte klockan ringer och bussen måste hinnas på det där fastlagda klockslaget.

Lite så tror jag att min sommarsemester kommer att te sig i år. Böckerna ligger i travar och väntar, vattnet i viken är varmt, en och annan liten utflykt blir det naturligtvis – men på det hela taget blir det det modernaste sättet av alla att fira semester för mig i år.
Det kallas hemester, har jag förstått.
Låter bra!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Anonym11:01 fm

  Ha en riktigt skön hemester!
  Min ledighet är slut...på måndag är det dags att ställa väckarklockan igen.

  SvaraRadera
 2. Hihi, boktraven är ofta högre än jag hinner läsa..
  Trevlig slapp-semester!

  SvaraRadera
 3. För mig känns det som om min riktiga semester (eller hemester) börjar på måndag, för då går maken till jobbet och jag har huset för mig själv och ingen att laga mat åt...
  Men jag har lovat mig själv att inte dra igång några projekt, jag blir väldigt lätt stressad när orken och viljan inte följs åt. Finns hur mycket som helst som jag skulle kunna sysselsätta mig med av nyttigt slag... men jag har bestämt att göra enbart det som faller mig in. Ingen planering öht.

  SvaraRadera
 4. Har aldrig hört uttrycket hemester förut men det är precis så jag har det i sommar och det är helt underbart!

  SvaraRadera
 5. Man ska inte underskatta det som finns i ens närhet, kanske är de tdå det verklgien blir semester för kroppen och själen, när allt "fantastiskt" man ska se och uppleva på annat håll plockas bort?

  SvaraRadera
 6. Det är skönt att inte ha några planer utan ta dagen som den kommer. Du bor ju vad jag förstår rätt centralt i världens vackraste stad. Med massor av museer, skärgårdsbåtar, picknickparker och annat mysigt att göra på hemmaplan. Eller varför inte skaffa dit ett metspö och ställa dig bland de andra nere vid Strömmen.....:-)

  SvaraRadera
 7. Hallå där
  Har smygit runt på din blogg ett tag nu och det är väl dags att ge sig till känna. Lite fånigt att vara anonym så nu kommer jag "ut ur garderoben" :-)

  I alla fall så detta med semester... det verkar vara en prestationsgrej även där?! Får också frågor om vad jag ska göra på semestern (alla får säkert det) och när jag säger att jag ska vara hemma blir många förbryllade och undrar om jag inte ska "göra något"? Skumt...att man måste prestera när man vill vila upp sig...

  SvaraRadera
 8. Hemester är klart underskattat, det är så skönt att gå runt i tofflorna och bara vara, och kanske rensa gamla papper och sånt eller bara slappa och slöa:)

  SvaraRadera
 9. Skööönt med hemester! Min semester börjar inte förrän på måndag,för jag måste jobba nu i helgen! En natt kvar,sen så sällar jag mej till er andra sem/hemester firare!!!

  SvaraRadera
 10. Hittade din blogg via härliga Hannele på Hisingens blogg. Kul bekantskap! Vi verkar ha många gemensamma intressen, men jag är nog ingen klimakteriehäxa (?) utan bara en helt vanlig häxa.
  Kram Eva Linnea
  Häxor&Änglar

  SvaraRadera
 11. Kul med nya besökare - välkommen, både Wannabebondjänta och den riktiga Häxan!
  Gamla välkända påhälsare är förstås lika välkomna nu som tidigare!

  SvaraRadera
 12. Ibland är hemester precis vad man behöver. Önskar dig en skön sådan!

  SvaraRadera