tisdag, juli 28, 2009

Hemestertips 6

Köpte - eller ska man säga fyndade? - i cd-hyllan på Ica, två för 99:-. Det blev en Dolly Parton, till råga på allt en dubbel-cd! Och så drar jag igång henne: "Coat of Many Colours" (fast den har jag förstås redan, om än i annan version) och sedan en hel radda låtar, en del inspelade redan på 60- och 70-talen. Som vanligt blir jag imponerad av Dolly. Vilken kreativ människa! Vilken röst! Såna låtar, de berättar en historia allihop! Hon klarar rent av att rimma utan att det blir fånigt!
Marvin Gaye, mitt cd-fynd nummer två, är strålande han med, fast på sitt vis.
Kolla cd-hyllan på din Ica du med. Kan finnas sommarfynd också för dina öron!

3 kommentarer:

 1. Dolly går inte av för hackor, inte Marvin Gaye heller. Coat of many colours är så fin. När man läst om hennes uppväxt så känns det som att den visan är självupplevd, lite grand i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att den är det, hon säger i a f det i intervjuer. Jag tror att många av låtarna bygger på hennes egna erfarenheter.

  SvaraRadera
 3. Som gammal pop och rock nörd hade jag skrattat högt om någon för några år sedan sagt att jag skulle gilla Dolly P. Jag erkänner här och nu att jag gillar Dolly. Marvin har jag däremot uppskattat från den det ögonblick jag hörde "what´s goin´ on".

  Må gott!

  SvaraRadera