lördag, juli 11, 2009

Citat - om ett berg som växer

”Sommar-Stockholm – i värsta fall känner många ute i landet igen sig – håller på att förvandlas till ett sopberg. Särskilt när det är varmt och upplagt för små trevliga måltider på små trevliga filtar i glada vänners lag. Det är inte ens så att folk måste bli fulla. Nyktra, sansade, försvarar sig med att någon annan städar upp efter dem, att det betalas via våra skattepengar. Därför kan de släppa allt rakt ner mot gräs och asfalt. Samtidigt, det är detta som är så häpnadsväckande, ökar människors miljömedvetenhet.”

-Karin Thunberg i en krönika i dagens Svenska Dagblad tar upp ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Läs exempelvis här om mina erfarenheter från Stockholm – och här om hur det kan se ut i Umeå.

3 kommentarer:

 1. Ja det här gör mig galen! Jag fattar inte varför människor skräpar ner så här utan att blinka.
  Vi går ibland genom Kungsan på tidiga mornar på helgen och den är som en stor soptipp efter kvällens alla besökare!

  Vad var det som gick fel? Vi fick ju lära oss att inte skräpa ner och om allemansrätten som också innebär att vara rädd om miljön.
  Jag är utbildad Mulle-fröken genom Friluftsfrämjandet och har haft så många grupper med barn genom åren som fått lära sig ta hand om sitt skräp tex.
  Men nuförtiden kan man inte räkna med att det lärs ut överallt...och om det ändå gör det och man träffar på såna som det unga paret som du gjorde kan man ju undra hur tänket hos dem fungerar?!?

  Ja som du förstår är det här ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat också.

  Är det inte förbjudet att skräpa ner på offentlig plats och natur??
  Alltså ...jag menar kan man inte till och med bli bötfälld? Eller?

  Trött på sopberget är i alla fall jag också!

  SvaraRadera
 2. så dumt att hela tiden tro att nån annan...

  SvaraRadera
 3. Nånannanismen, den berömda, bara breder ut sig!

  SvaraRadera