fredag, juli 10, 2009

Olyckligt

Jag tyckte att det var ursnyggt. Något att skryta med. En riktig turistattraktion. Men ack som allting åldras här i världen! Till och med konstverk som bara har några år på nacken ser skamfilade ut ibland.

Det är i alla fall läget med Miraculum, den en gång så härliga mosaikväggen vid Hornstulls strand.
510 kvadratmeter fantasieggande mönster med exotiska blad och blommor, skapade av glasbitar. Runt blommorna
finns speglarna, som reflekterar Årstavikens vatten, grönskan och flanörerna. För bara tre år sedan var jobbet klart, ett unikt konstverk som förvandlade en riktigt trist betongfasad till ren ögonfröjd.

Nu är det inte så längre. För bitar har lossnat och lämnat fula hack i mönstret. Och spegelbitarna är anfrätta – kanske är det fuktskador? I alla fall har många av dem antagit en brun färgton, lite tråkigt flammigt och avskavt.

Tänker någon göra något åt saken? Eller ska Miraculum få förfalla? För det är ju förvisso så, att om något börjat chansera blir det lätt så att någon ”hjälper till”. Här finns krossår i mosaikytan, kanske resultat av en liten olyckshändelse, men kanske avsiktligt åstadkommet av någon som inte ser hur fint det faktiskt varit – och delvis fortfarande är.

Och visst är det väl så att en krossad spegel betyder sju års olycka? Usch, usch, usch. Så olyckligt.

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar:

  1. Hej häxan
    Jag tycker mycket om Miraculum och håller med dig. Det är sorgligt att den förfaller. Dessutom saknar jag marknaderna på street.

    SvaraRadera