söndag, september 12, 2010

Dilemma i duschen

Du står där, lite svettig, lite trött efter en ganska lång resa. Väskan är nödtorftigt uppackad, sängen väntar, ser väldigt inbjudande ut. Du kväver en gäspning, skalar av dig plagg efter plagg, går naken in i badrummet. Huttrar lite.
Å så skönt det ska bli med en snabb, varm dusch innan du glider in mellan släta, svala lakan!

Visst, så långt är allt gott och väl.
Men ett mysterium presenterar sig: hur får man ut vattnet ur väggen, så att säga? Där sitter ju en kran, en blank och fin och uppenbarligen hyggligt modern sak. Röd prick visar åt det varma hållet, blå åt det kalla. Står den ungefär i mitten blir det nog lagom temperatur.

Men inget vatten kommer. Du drar handtaget uppåt. Inget resultat. Du trycker det nedåt. Inte en droppe. Du skjuter det åt sidan. Nothing, nada, niente. Du trycker på knappen nere på själva kranen – men den kan väl rimligen bara styra om det våta så att det kommer ur duschen? Tji vatten.

Nya försök, alltmer desperata, alltmer hårdhänta. Väggen runt kranens fäste buktar och gnäller lite, men står envist emot din muskelkraft. Tionde försöket är lika förgäves som det första. Risken att både vägg och kran, ja att allt ska gå sönder är uppenbar. Du resignerar, går till sängs lika ofräsch som när du klev in i hotellets reception. Du känner dig dum. Alltför dum för att ringa och fråga - det måste ju vara en enkel grej!

Det blir morgon. Nu då! Någorlunda utsövd och med hjärncellerna nyvakna ska väl mysteriet med den motsträviga kranen gå att lösa?!
Historien upprepar sig. Du känner dig stenkorkad.
Över frukostäggen och toasten är det bara att bekänna: du är fortfarande oduschad.
Två reskamrater gapskrattar. Har, visar det sig, gått igenom samma trauma, men ändå lyckats lösa gåtan, om än med visst bistånd utifrån.

HELA krandelen ska dras rakt ut ur väggen. SEDAN kan man justera temperatur och trycka på knappen som leder vattnet upp i duschen.
Äntligen! Dilemmat i badrummet kan bemästras!
Och faktum är att den som får kämpa lite extra, lida lite mer, vänta ännu längre njuter ju till sist ännu mer av den där duschen.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. hahha, man har ju sett ett och annat och blivit blöt i håret, fast man inte velat det just då :)

  SvaraRadera
 2. Men vilken korkad design om man ska behöva klura så länge för att lista ut hur det ska gå till att få fram vattnet!!

  Förstår att du kände dig stenkorkad det skulle jag också gjort. ;-)

  SvaraRadera
 3. Anonym7:03 fm

  Hihi ... känner så väl igen mig ....

  SvaraRadera
 4. När jag jobbade på hotell hände det flera gånger att jag fick ge mig iväg och visa hur man fick vatten ur duschen- och då var det ändå inte så krångliga grejer som den på bilden.

  SvaraRadera
 5. Det brukar sluta med att jag står i duschen och skriker på mannen - som tur är brukar vi resa tillsammans!

  SvaraRadera
 6. Skönt att veta att man inte är ensam där i den vattenlösa duschen :-D

  SvaraRadera
 7. Men varför i hela friden köper man in en sån krånglig konstruktion till ett hotell? Att man köer för att ha hemma kan jag förstå men på ett hotell???

  SvaraRadera