onsdag, september 22, 2010

Det är roligare vara 50+ än 25

Händer det att en suck undslipper dig, kära 50-plussare, och du fäller en kommentar i stil med:
-Å om man ändå vore 25 igen!
Glöm det. Det är faktiskt så att du är lyckligare och har det roligare nu, tro det eller ej – åtminstone om du liknar genomsnittet av mänskligheten så som den undersökts av ett brittiskt opinionsinstitut.
50 är helt enkelt det nya 25.

Vad är då förklaringen? Jo, 50-plussarna träffar sina vänner oftare, umgås med dem ett par kvällar i veckan. De gör också weekendresor flera gånger om året och reser dessutom längre än de yngre. Jämförelsen när det gäller att vara glad och social utfaller även den till de äldres fördel, som på en tiogradig skala bedömer sin egen grad av lycka till 7,6. De yngre kommer inte längre upp än 6,5.

-Folk med lite fler år på nacken vet hur man ska leva livet, säger en representant för företaget som samlat ihop statistiken, baserad på intervjuer med 4000 personer.
-Att vara medelålders är ingen anledning att varva ner, konstaterar man.
-Medellivslängden ökar och de moderna 50-åringarna ägnar mer tid än någonsin åt att få ut det bästa av livet.

Enligt undersökningen betyder det bland annat att man äter middag på restaurant minst en gång i veckan, går ut och promenerar i naturen flera gånger i månaden och semestrar utomlands åtminstone en gång varje år.
Det är läge att känna efter igen: 50 är det nya 25. Bara att trivas, roa sig och mysa!
Rätt som det är kanske 60 är det nya 30 också?

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Jag skulle absolut inte vilja vara varken 25 eller 30 trots att jag inte lever alls så "lyxigt" som beskrivningen. Det är alldeles lagom att vara 55 just nu och om en månad kommer det säkert kännas lika bra att var 56. :)

  SvaraRadera
 2. Huvudsaken är naturligtvis att man trivs!

  SvaraRadera
 3. yes, vi är livsnjutare :)

  SvaraRadera
 4. Klar att man vet hur livet ska levas/njutas. Jag hinner bara inte...

  SvaraRadera
 5. Du borde jag vara en lycklig man, mer lycklig än förut menar jag :-)

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra för en som är 50 minus! Tycker att allt är på topp just nu, och så får man veta att allt bara blir bättre. Fantastiskt!

  SvaraRadera
 7. Skönt att höra för en som är 50 minus! Tycker att allt är på topp just nu, och så får man veta att allt bara blir bättre. Fantastiskt!

  SvaraRadera