torsdag, september 16, 2010

När bakdelen är en fördel

Hur man än vänder sig har man rumpan bak, det är inte mycket man kan göra åt den saken. Ibland är det bra, alltså en fördel, ibland är det dåligt, det vill säga en nackdel. I alla fall om man är kvinna.

För nu är det undersökt och konstaterat, att den kroppsdel som först och främst attraherar en karl, det är just tjejens bakdel. Fast brösten är lika intressanta, i alla fall om man ska tro de drygt 2000 svenska män mellan 20 och 80 år som svarat på enkäten. Armar, axlar och fötter kammar hem noll röster, medan ögonen – som traditionellt betecknas som själens spegel – klamrar sig fast på en fjärde plats, efter hela ansiktet som blir trea.

Fick vi oss en tankeställare nu? Nja. Fast visst, redan Fab Fives (visst minns ni den rätt kul tv-serien, som hade underrubriken ”Queer Eye for the Straight Guy”?) modeexpert Carson har lärt ut, att fickornas placering på jeansbaken kan betyda hela skillnaden mellan sexig och ointressant. Men nog hade det varit lite uppmuntrande om själens spegel hade fått lite fler röster, för alla vill vi väl ändå synas för något mer än bara ytan?!

Dock har jag upplevt rumpans betydelse på nära håll. En god vän hemförde plötsligt och utan förvarning en hustru från Spanien. Vi träffades.
Jag mötte ett rivjärn, en ettrig och faktiskt riktigt elak dam som inte hade mycket till övers för omvärlden.
Fast hon var snygg. Jättefin kropp. Framför allt bakifrån, för då såg man inte hennes ständigt lika arga och missbelåtna min.

Detta föranlät mig att till den nyblivne äkta mannen ställa en fråga, en fråga som bara kan ställas till någon man känner väldigt – VÄLDIGT – väl. Jag undrade, spontant:
-Kunde du inte ha väntat med att fria tills du sett lite mer än hennes snygga häck?
Han såg lite ställd ut. Jag träffade en öm punkt, det var tydligt.
Kort tid därefter var skilsmässan, en ganska skitig variant, ett faktum.

Vad var det jag sa?
Jo: hur tjejer än vänder sig har de rumpan bak. Men den som tänker falla handlöst inför den åsynen gör klokt i att vända på damen i fråga innan det blir en fortsättning. För det är långt ifrån alltid som en snygg bakdel odelat är en fördel.

Copyright Klimakteriehäxan

PS Nej, det är inte min bakdel på någon av bilderna ...

3 kommentarer:

  1. Jag ler stort, och inser varför jag fått en sån där fyrkantig rumpa! Jag skulle aldrig ha orkat med en massa karlar som hade tänt på mig annars...

    SvaraRadera
  2. Så kan det gå... :)
    Själv har jag en typiskt (i min ålder) kvinnlig detektivrumpa - den är så platt att man kan smyga obemärkt utmed väggarna och samtidigt ha fri sikt framåt.

    SvaraRadera