onsdag, maj 18, 2016

En blommig onsdag

Det blommar så härligt just nu!
Ett gammalt äppelträd som åtminstone på senare år knappt lyckats producera en endaste frukt lyser full i blomster, skulle lysa ännu klarare om solen inte gömt sig. Körsbärsträdet, en liten avknoppning från ett äldre och större, försöker konkurrera i all enkelhet. Syrenerna slår ut om bara lite värme kommer tillbaka.

Så här års flyttar en del av försommarprakten sig: från sipporna på marknivå, till forsythia på buske  och så nu, vips, syns skönheten uppe i trädkronorna! Häggen är redan i full blomning fast inte just här. Lönnen har i princip blommat färdigt, kvar är de avtrillade små limegröna blommorna som ligger överallt.

Längs Ringvägen på Södermalm rinner som vanligt tulpanfloden fram. Vi som har vägarna förbi kan inte låta bli att sucka och stöna av pur förtjusning.
Njutbart, alltihop.

Sedan får man stå ut med att vi får hämta våra äpplen någon annanstans, där det faktiskt blir frukt att skörda. Körsbären tag fåglarna hand om medan jag väntar på att de ska mogna. Bara att förlåta.

Tror att jag ska ägna mig åt pelargonerna jag köpte i går så blir dagen ännu lite blommigare! Grön är den ju redan, i en oändlig mängd olika färgtoner.

Här växer fågelmaten ...

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. först får man ligga på mage och fota - och sen ligga på rygg!

  SvaraRadera
 2. Den där tulpangatan är så fin!

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder! Älskar när allt börjar blomstra!

  SvaraRadera
 4. Instämmer! Helt underbart med allt som blommar!

  SvaraRadera
 5. Ja nu gäller det att njuta för fulla muggar, prakten är ju så förgänglig!

  SvaraRadera