söndag, maj 15, 2016

En tv-vecka i maj

Söndag igen. Har haft det lite körigt på söndagarna ett tag, fast nu kommer det nog att lossna lite.

Nog vet jag att det är omodernt att titta på tv-program när det står i tidningen att de sänds.
Nog vet jag hur de olika play-tjänsterna fungerar. Och nog vet jag att man kanske borde titta på lite färre tv-program över huvud taget. Men nu har det ändå blivit så att på söndagarna har jag bänkat mig framför teven. Och suttit kvar långt in i sena kvällen. Riktigt illa var det när BBC:s fenomenala "Akuten" vecka efter vecka sändes med start efter 22 och måndagen var en arbetsdag som kanske startade 8:00 ...

Söndagskvällen kan börja redan klockan 19 med Sportspegeln. Efter nyheterna 19.30 bjuds underhållning, som mera sport i form av "Mästarnas mästare". Sedan "Springfloden" som är riktigt spännande. Kjell Bergqvist är f d polis, numera uteliggare. Därpå "Fallet O J Simpson", hur nu det kan bli så fängslande när man från början vet hur alltihop slutar.

Ikväll är det i alla fall dags för final i såväl den svenska deckarhistorien som dramadokumentären om ett av världens mest uppmärksammade och omskrivna dubbelmord. Och mästarkampen tog slut för en vecka sen, tack och lov. Fast O J-serien rundas av med en dokumentär, så kommer sena nyheter som pricken över i: räkna alltså med att jag är vaken till 23:45 ikväll, minst.

Turligt nog kan man ta igen sig på måndag, bortsett från norska "Ockupationen" som är riktigt bra. På tisdag tar jag tv-ledigt, men ser förstås Rapport. Och resten av veckan som tv-tittare ser rätt lugn ut, fast det är lätt att fastna med Richard Attenborogh och Henrik Ekman i Kunskapskanalen.

Just denna vecka pågår dessutom hockey-VM. En sann tv-nödvändighet för ett antal år sedan, nu något man förstrött zappar förbi. Vad hände med ishockeyn, egentligen? Ska det över huvud taget spelas i maj? Fast det är klart, medan vi väntar på vårens återkomst kan det väl bli några drabbningar i rinken även i min tv.

Och kom inte och säg att man kan titta på hockeyn i efterhand ifall det råkar bjudas på en bra och spännande match. Play är jättebra för saker man missar, men program som sänds direkt ska ses då. Har en kompis som tittade på hela ESC-finalen, 3,5 timme, i efterhand i dag. Nej nej nej!
Tablå-tv har, trots sin stämpel som totalt ute och omodern, sina absoluta fördelar. Så jag sitter kvar i soffan framför teven. I alla fall ikväll.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. trevligt att vara omodern - det ena utesluter inte det andra.

  SvaraRadera
 2. (vår inspelade Kalle-Anka tittade vi aldrig :)

  SvaraRadera
 3. Nä det är konstigt - vissa program som man inte vill missa spelas in. Sen tittar man aldrig på dem.

  SvaraRadera
 4. Vi tittar nog litet för mycket på TV. Samma tid som det står i tidningen. Fast jag ser en del andra saker. / Britt

  SvaraRadera
 5. Anonym2:15 em

  Tjoho, jag var hursomhelst helt nöjd med Eurovision finalen - fast jag visste "resultatet". Men du vet, Måns sammetsögon, Petras snabba skämt och all glittershow var värt reprisen. Och mycket strykning och städplock hanns med under tiden. Bra 3 timmar i mitt liv, jag lovar!

  SvaraRadera