torsdag, maj 05, 2016

Tid för fest – nästan varje dag!

"Folknykterhetens dag firas av hävd samtidigt som Kristi Himmelsfärd högtidlighålls i kyrkorna, alltid en torsdag i maj. Men faktum är att i år, den 5 maj, slåss barnmorskor, kebab och handhygien om uppmärksamheten samma dag. Kände du till det?

Nästan alla almanackans dagar är numera öronmärkta. Och då tänker jag inte på namnsdagarna eller de officiella helgdagarna, redan inskrivna i varje kalender. Nej, det finns obegripligt ofta ett extra jubileum att komma ihåg, ett festföremål att sätta strålkastaren på, ett tema att fokusera. Det kallas för temadagar.

Det är ”ledarhundens dag”, ”världsbokdagen”, ”kanelbullens dag” och ”surströmmingens dag”. Harry Potter är tecknad för den 2 maj, ett fantastiskt fantasykalas du redan missat i år. Sedan inföll ”asociala dagen”, hur nu den lämpligen firas. I största enskildhet, förslagsvis?  Både menstruation och dragspel har snott åt sig var sitt datum. Det har pilsnerkorven, migränen, hatten och silikonbrösten också. Vissa dagar är alltså så populära att ..."

Läs hela texten på News55 och upptäck hur oändligt mycket det finns att fira för den som vill, inte bara i dag!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. Det visste jag inte. Men hade ändå tänkt vatten. / Britt

    SvaraRadera
  2. Vatten (inte minst den fria tillgången till och utsikten över) kan man fira alla dagar, Britt!
    Star Wars har inte kommit in på svenska temadagslistan, tror jag. Men internationellt finns det mängder av "dagar"!

    SvaraRadera