onsdag, oktober 16, 2024

Att förgylla hösten

Enligt O har sökt skydd under ett paraply, för nu är det höst, vare sig man vill eller inte ... Och kulturfrågan hon ställer är denna: Hur får du hösten att bli riktigt bra?

Ja ska svaret bestå i någon sorts kulturell aktivitet som kan förgylla årstiden blir det förhoppningsvis en rad goda böcker. I brist på en riktigt underhållande och beroendeframkallande tv-serie har vi börjat titta på "Mad Men" från 2007. Nu finns den på Netflix, och vi tror inte att vi sett den trots att den var superhyllad när den var ny. Verkar lovande.

I vanliga tv-utbudet tittar vi troligen på "Kontrapunkt", SVT:s frågesport om musik, kultur och litteratur. Kul om/när man kan "delta" och ha rätt!

Sedan är mat en sorts kultur som förgyller vilken årstid som helst. Just i dessa dagar är skaldjuren fina, äpplena ger nya dessertidéer och en rejäl köttbit kan höja vilken kväll som helst flera snäpp. Ni har väl testat delarna av oxen som heter flank- respektive flapsteak? Förhållandevis nya i köttdisken. Så smakrika, så prisvärda båda två!

Där ute är det höst, redan förgyllt! 
Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar:

  1. Kontrapunkt är trevligt, extra krydda med Rickard Söderberg. Vi fick mycket skaldjur på sonens fyrtioårsfest förra helgen, och nu har jag bokat Christmas Tea på slott med dottern

    SvaraRadera