fredag, oktober 18, 2024

Napp med nytt

Hej fredag, där kom ju du igen! Och därmed fem fredagsfrågor från påhittiga Elisa Matilda, som idag fiskar efter nyheter. Lite napp blir det:

  1. Vad är den senaste teknologin du testat? En kompakt bärbar högtalare med fantastiskt ljud. Tror att jag ska få musik under köksarbetet igen, länge sedan min köksradio la av ...
  2. Vilken plats var den senaste du besökte för första gången? Tog fel buss för några veckor sedan och reste genom delar av Solna jag inte visste fanns! Men jag har många platser kvar att besöka, platser jag inte varit ens i närheten av.
  3. Vad var den nyaste bok eller film/serie du läst eller sett? Har sett två avsnitt av nya säsongen av "Tunna blå linjen" i SVT.
  4. Vilken händelse i ditt liv hade du gärna upplevt på nytt? Har många fina minnen, tack och lov. Svårt att välja. Bröllop, barnen ... och att hålla den första boken jag själv skrivit i min hand, det var ju också att få barn på sätt och vis!
  5. Vad är nytt i ditt hem? Köpte nya dynor till stolarna runt matbordet. En behärskad investering. Det jag egentligen vill ha är nya soffor!
Passar på att lägga till en liten fundering: är det läge att skaffa nya visitkort? Tanken väcktes när jag fick ett i min hand av en kvinna i min egen ålder ...

NYTT: VISITKORT FÖR SENIORER

Jag minns mina första visitkort. Det var en stor händelse att hämta ut dem på tryckeriet! De låg i en snygg liten låda, svart tryck på papper som liknade trä. Fick betala dem själv. Och snålade med dem ... vilket väl är precis det man inte ska göra med visitkort, eller hur?

Längre fram i livet har jag haft visitkort för att jobbet så krävde. Dem har jag faktiskt haft nytta av och förstås inte heller snålat med. Likväl kan det hända att jag fortfarande hittar något som ligger och dräller i någon låda.

Men nu börjar jag fundera på om det rent av är dags att införskaffa en ny bunt? Blev lite inspirerad när en kvinna härom dagen räckte över sitt och bad mig höra av sig, "allt står på kortet". Ja minsann! (Nu har jag suddat ut namnet för säkerhets skull.) Håll med om att det är lite kul! Fast nej, jag avstår nog att kopiera hennes idé i alla fall. Tror att det inte skulle bli använt så särskilt ofta ... 

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

  1. används visitkort fortfarande?
    Vårt bröllop på tu man hand på Rådhuset för 42 år sedan fint men inget att göra igen. Fel spårvagn tar jag ibland, för de byter färdsträcka då och då vid vägarbeten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det används nog fortfarande, tror jag. Fast betydligt mer sällan än förr.

      Radera
  2. Högtalaren låter toppen. Sedan förstår jag att dina minnen är sådana som du har kvar inom mig. Det är stora händelser och vissa bär man varmt i hjärtat genom hela livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen kan ta ifrån oss våra minnen, det är väl en evig tur!!!

      Radera
    2. Nej, minnen är så viktiga på många sätt. Vissa händelser vill man kanske inte direkt uppleva igen, men man vill minnas dem.

      Radera