onsdag, oktober 02, 2024

Om man finge önska sig en bok ...

På onsdagar bruka den dyka upp, Veckans kulturfråga från Enligt O. I dag lyder den så här: Vilka författare önskar du ger ut en ny bok? 

Har redan kikat på Enligt O:s egen önskelista och instämmer direkt med två av henne nämnda författare: Chimamanda Ngozie Adichie och Gillian Flynn.

Sedan undrar jag om inte Björn Larsson har något nytt att komma med? Den som skrivit den mästerliga "Drömmar vid havet" borde skriva igen, hans senaste kom för sex år sedan (den har jag iofs inte läst).

Barbro Lindgren har skrivit mest för barn men också en del för vuxna. Nu har det gått fem år sedan senaste boken kom. Törs man hoppas på fler? Om man som jag haft största möjliga nöje av "Loranga, Masarin och Dartanjang" och dessutom trivts jättebra ihop med "Rosa, prinsessa av Fäholmarna" är det lätt att önska sig mer. Rosa finns inte längre, det vet jag, men ändå?

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. har nog något i bokhyllan både av Björn Larsson Och Barbro Lindgren, hon lär nog inte komma med något nytt 87 år. Även en ihålig nöt vill bli knäckt av Barbro Lindgren är fin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ålder är ju som bekant bara en siffra, så säg inte det!

      Radera
  2. Det här var en bra övning, för när jag tittade lite extra idag på författare jag kom att tänka på så upptäckte jag att de har böcker som jag inte läst, så det blev utmärkta boktips :)

    SvaraRadera