måndag, juni 27, 2011

Citat: APP-APP-APP

"I veckan kom en amerikansk undersökning som visade att app-användandet har gått om webben i tid. 81 minuter om dagen riktar vi blicken snett nedåt på pekskärmarna. I sängen. På toaletten. I krocknära situationer i bilen. /.../ Och eftersom app-utvecklarna alltid ligger ett steg före föreställer jag mig att det i morgon dyker upp en app-app-app-app. /.../ Varje gång det giriga långfingret närmar sig den flottiga displayen på telefonen hörs ett indignerat APP-APP-APP. Är denna beröring nödvändig? Kan den vänta till ikväll? Har du glömt att du har semester?"

-Jenny Östergren skriver krönika i dagens Expressen om hur hon, i likhet med så många andra, utvecklats till en missbrukare av alla sina smarta apparater, fångad i de s k sociala mediernas garn. Hon konstaterar att hennes liv inte längre styrs av henne själv - utan av telefonen. Återstår att se om hon kan frigöra sig under ledigheten från jobbet - vi vet redan att det är många som inte klarar att stänga av, utan tvärtom hela tiden lägger till nya "appar". Ack ja ... det kanske är tur att man inte begåvats med en Iphone ... än i alla fall ...

3 kommentarer:

 1. Om man har såpass självinsikt som JÖ undrar jag om man inte koketterar en smula när man skriver så. Jamenar så fort man konstaterat faktum är det väl bara att ändra sina vanor, åtminstone om man som i det här fallet påstår sig vara kritisk till dem.

  För egen del lär jag inte skaffa smartfåne inom överskådlig tid (om inte annat för att den är för stor för att rymmas i behån vilket min telefon måste göra när jag inte har några fickor och inte har lust att kånka på handväskan), men även om jag nån gång gör det tvivlar jag på att jag kommer att bli nån inbiten apportör (app-portör). Det verkar mest meckigt, och alla appar jag nånsin har hört talas om verkar som bäst umbärliga och som sämst ogenerat puckade.

  Men visst, några kan säkert vara användbara för vissa och då är det ju bra.

  SvaraRadera
 2. Miss G - en dag blir du kanske tvungen att köpa större behå ...
  :-D

  SvaraRadera
 3. Anonym2:49 em

  Ack-ack-ack att man ska bli så beroende av app-app-app.
  Ja, inte jag då - jag förstår mig inte på dem ö h t . Nog problem med fax (ja, faktiskt!), datorer och uråldrig mobiltelefon, som mest är en räddare i nöden.

  Kulsprutan

  SvaraRadera