fredag, juni 10, 2011

Utbildning pågår bakom Veckans fönster

Den med fönster försedda dörren till skolan står öppen. Kanske för att eleverna är på väg ut, eller kanske för att de faktiskt snart ska gå in igen - för i Italien är det inte dags för sommarlov riktigt än.

Byggnaden ingick en gång i Axel Munthes komplex i Anacapri, men skänktes 1979 till staden. Den ligger vid gatan som bär Munthes namn. En period drevs här hotell och restaurang under namnet Barbarossa. Nu inrymmer huset en handelsskola. Stundtals hörs många unga röster genom fönstren. När dagens lektioner är slut stängs gallergrinden, men snart är det dags för fortsättningen. Och den gröna äreporten runt dörr och fönster finns naturligtvis där för att hylla just utbildning, får man anta ...

Möjligen ska det kallas skolning - eftersom temat för Veckans fönster heter SKOLAT!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Åh en så vacker ingång till skolan och jag inbillar mig att byggnaden är vacker. I Anacapri är det underbart att strosa omkring!
  ha en skön helg

  SvaraRadera
 2. Väldigt snyggt för att vara ingången till en skola.
  Tänka sig att Axel Munthe och jag är födda i samma stad, Oskarshamn. Och att han dog, på dagen, två år innan jag föddes. Livet är fullt av sammanträffanden.
  Malmö högskolas it- och biblioteksbyggnad görs inte rättvisa på min bild. Jag skrev ju att den inte var speciellt inspirerad. Hade jag gått runt hörnet hade bilden blivit en annan. Det är en på många vis fascinerande byggnad faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Ingen dålig miljö för att skola sig där på Capri. Om jag fått tillfälle att utbilda mig där så hade det kanske blivit handel och ekonomi istf teknik och miljö! :-)

  SvaraRadera
 4. Oj du vinner veckans fönster redan innan jag sett alla :) för bättre än såhär kan det bara inte bli. Dessutom har jag varit där och vet hur vacker omgivningarna är..MVG till dig lilla häxan .

  SvaraRadera
 5. En vacker entré som tyvärr inte alla italienska skolor har. I veckan som gick hälsade jag på i min yngste sons skola när jag ändå var på besök i Italien, men den är inte på långa vägar så vacker som den du visar här. Förresten gick han sin sista dag igår, men de kanske slutar senare i södra Italien.

  SvaraRadera
 6. Där skulle jag också vilja skola mig! :) Roligt att du berättar lite om byggnaden så vi andra också får förkovra oss.

  SvaraRadera
 7. En skoldag kan väl inte börja bättre än att få gå in genom en sådan port!?

  SvaraRadera