fredag, juni 24, 2011

Trevlig midsommar!

Må blommorna förgylla din helg! För den som är lagd åt det romantiska hållet bör det vara hyggligt enkelt att få ihop de där blomstren som, lagda under huvudkudden, i drömmen ska framkalla bilden av den tillkommande. Dock finns det två skolor: en som hävdar att det ska vara nio olika växter, en annan som påstår att det räcker med sju, så experimentet känns lite darrigt. Ja, så osäkert faktiskt att moderna flickor ibland uppmanas att lägga pojkarna direkt under kudden, allihop på en gång. Kan bli knöligt, men kanske en intressant upplevelse trots allt?

För den som lagt jakten på Drömprinsen på hyllan kan det måhända räcka med ett stycke helsvensk natur för att få fatt i den rätta midsommarkänslan. Fast vänta, är det möjligen den där bonden som söker fru som kommer därborta i den röda traktorn?

Lupiner är en fröjd för ögat längs vägkanterna just nu. Visst, många betraktar dem som ogräs, och visst, utblommade är de inte så sköna att skåda.
Men så länge de prunkar, i vitt, rosa och lila, är de väl ändå midsommarblommor som heter duga? Trevlig helg i blomsterlandet!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Hade jag inte redan varit gift hade jag nog plockat två buketter - en med sju och en med nio sorters blommor, och lagt under kudden. Bäst med både livrem och hängslen i så viktiga frågor. ;)

  SvaraRadera
 2. Men Gunilla, tänk om du då skulle fånga två på en gång ... så komplicerat DET skulle bli!

  SvaraRadera
 3. Anonym2:02 em

  Så vacker den svenska naturen är den här tiden på året.
  Tack för fina foton och trevlig midsommar själv!

  Kulsprutan

  SvaraRadera