fredag, juni 03, 2011

Sandaltid

Sommartider är sandaltider, vare sig man befinner sig i en svensk värmebölja eller i medelhavsklimatet på Capri. Dags för tårna att släppas ut, på semester i friska luften.
Och på den här ön verkar sandaler vara en av grundpelarna när det kommer till lokal design. Skoaffärerna skyltar undantagslöst med handgjorda skapelser, och självaste skomakaren är ofta en del av skylten.

Capris sandaler är mestadels exklusiva. De glittrar och glimmar, de kan fås i olika klackhöjder - och skulle den modell man fastnat för inte finnas i rätt storlek, med den klack man gillar bäst eller inte riktigt passa den fot den ska sitta på tar det en kvart (ja de säger det: 15 minuter!) innan man får en anpassad sko, en där en eventuell knöl beretts plats eller en hög vrist fått längre rem.

Det där som glittrar är allt från plast till swarowski-kristaller och halvädelstenar. Priserna blir därefter - eller vad sägs om det nätta priset 350 euro för ett par (toppnoteringen jag sett)?
Dock har nästan alla modeller en sådan där pinne mellan stortån och pektån, en uppfinning jag aldrig lärt mig att trivas med. Så jag behöver inte bekymra mig om någon souvenirsandal, ens i de lägre prisklasserna. Jo, det finns under 100 euro också ... men då får man förmodligen inte träffa skomakaren ...

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Anonym12:58 em

  Fröjd för ögat! Jag älskar nämligen modellen med pinnen mellan tårna.

  Pepino har konkurrens ser jag.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Inget för mina ömma platta Mimmi-Pigg-fötter...

  Är du på resande sandal, eller nyss hemkommen?

  SvaraRadera
 3. Kul, min son är ännu mer sko-intresserad än jag, han är mycket kunnigare än jag, köper handsydda skor ibland billigt (?) på rea från England och är kompis med Madonnas skomakare..

  SvaraRadera
 4. Kulsprutan - visst är de fina åtminstone att se på!
  Bloggblad - ja, så är det. Fast snart hemma igen!
  Hannele - han berättar förmodligen inte vad de kostar :-D

  SvaraRadera