måndag, november 02, 2015

Älgjakt pågår

Det är älgjaktstider.
Gubbarna (och visst, en och annan tjej också) går upp i gryningen och ger sig av för att stå på pass, med älgstudsaren redo och filé och färs i blick. De verkliga entusiasterna hoppas på stora och praktfulla horn dessutom, horn som ska hängas på en vägg och bevisa jägarens skicklighet. Många med mig har lite svårt för de där troféerna, men det är svårt att förklara för de mest hängivna ...

I Barndomslandet är årets jakt redan avslutad. Det anses att vargbeståndet har gjort älgflocken mindre, så man fick inte skjuta särskilt många djur. Många jägare stod och frös utan lön för mödan. Fast det är spännande ändå, försäkrar de när man frågar.

Stockholmarna har det bättre förspänt. De behöver inte ens gå ur bussen, bilen eller spårvagnen och stå och frysa, även om de tvingas vänta på storviltet ytterligare ett par veckor, eftersom flocken med konturer av energisnåla ledlampor tänds samtidigt som stadens övriga julbelysning.

I fjol lät Skogens Konung på Nybroplan sig "skjutas" ur alla vinklar av de jägare som bytt bössan mot kamera. Inte så svårt att träffa rätt heller, eftersom de inte rör sig. Dessutom kunde de både beskådas och avnjutas en bra bit in på det nya året.
Anslående är det med glittrande älgfamilj mitt i huvudstaden, och jag tror och hoppas att de kommer tillbaka i år!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Anonym11:34 fm

  Stilig herre minsann! Lika fin i år som i fjol.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Har heller aldrig förstått de som har älg- eller rådjurshuvuden på väggarna. Det fanns väl en älg på Sergels Torg också har jag för mig?
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Kulsprutan - det är fjolårets ... vi väntar på årets!
  Ingrid - älgarna har flyttat lite och det har funnits renar också! Vi får se vad det blir i år!

  SvaraRadera
 4. så snygga!
  jag har sett dem...

  P.S.
  på loppis såg jag glatt målade horn - som hatthängare.

  SvaraRadera
 5. såg älgarna i fjol när vi dansade i Gyllene Salen

  SvaraRadera
 6. Jag hoppas verkligen att de kommer på plats i år igen!

  SvaraRadera