lördag, november 14, 2015

Lördagstema GLAS

Läs en längre version av min text om de dramatiska händelserna i Paris på News55, sajten för dig som vill ha både nyheter och "erfarna tankar".
 
Världen vaknar till en trist lördag.
Jag hade inte somnat innan nyheterna från Paris började droppa in, för att snart bilda en strid flod. Nu är mer än 120 personer döda, många skadade, den materiella förstörelsen omfattande.
Men kanske värst av allt: tryggheten är, än en gång, krossad. Visst, vi vet att den inte går att lita på. Fast vi så gärna vill. 

Knappt ett år har gått sedan fransmännen utsattes för det hemska attentatet mot Charlie Hebdo, satirtidningen som retat så många. Säkerheten har skärpts sedan dess, med militärer på gatorna bland annat, men staden vid Seine hade börjat återgå till "normalitet", vad nu det är.

Själv har jag inte besökt Paris på ganska länge, men verkligen längtat dit. Nu råder undantagstillstånd i hela landet och gränserna är tills vidare stängda. Det är så obegripligt sorgligt alltihop. Och det stavas t-e-r-r-o-r, det där som ingen riktigt verkar veta vad man ska göra för att hejda.

Min krossade glasruta är inte fransk, men se den som en symbol för den sorgliga natten som avslutade en fredag den trettonde då så mycket framtidstro krossades än en gång. Nej, jag är inte skrockfull. Det behöver ingen längre vara. Olyckorna kommer ändå.

Copyright Klimakteriehäxan

Det är Musikanta som bestämt lördagstemat för november. Andra bloggare som kan tänkas leverera sin egen tolkning av denna veckas lördagstema GLAS är: Anki, Anna, Birgitta, Gnuttan, Helena, LivsrummetOlgakatt , Pettas PysselitenTove, UllaKarin i Stholm. Kommande lördagar är temaorden DOFTER och ÄNGLAR.

9 kommentarer:

 1. Vilken aktuell vinkling på temat Aina, krossad tillit. Det är verkligen en sorgligt orolig tid just nu. Och så sant det du säger om fredag den 13, olyckorna kommer slag i slag oberoende av datum. Hoppas du trots allt får en fin dag i höstsolen.

  SvaraRadera
 2. trist med rutan och riktigt hemskt och obegripligt i natt... om dessa människor verkligen fick som de eftersträvar - vem skulle vilja leva i den världen?! Fast det kanske handlar om livet efter detta...

  SvaraRadera
 3. Så obegripligt gräsligt, man blir så uppgiven och jag tänker på den där visan Djävulens överman är blott människan.

  SvaraRadera
 4. Där satt den vinkeln på det inträffade som fick en plats även i tema glas!Så trist det är ...

  SvaraRadera
 5. Så mycket otyglad ondska är svår att förstå och omöjlig att värja sig mot. Måtte det inte leda till att hat och rädsla vänds mot dem som flyr från just den sortens våld.

  SvaraRadera
 6. Så bra du beskriver det fruktansvärda, både i ord och med bild.
  Nu får vi bara hoppas på att de som är i flykt inte blir ännu hårdare drabbade på grund av situationen, precis som Karin skriver här ovan.
  Det finns så mycket jag vill säga, skriva om allt detta men det strandar ändå med tystnad. Det är så fruktansvärt att det inte går att ta in

  SvaraRadera
 7. Tycker din bild symboliserar de hemska händelserna i Paris i fredags. Förstår helt att du inte har någon lust att skriva ett neutralt inlägg om glas efter vad som hände i fredags kväll.
  Ingrid

  SvaraRadera
 8. Symbolisk vinkling på temat... Bra! Tack för länken till News55, där jag nu är prenumerant... mycket läsvärt där!

  SvaraRadera
 9. Om glas - jag får spara den "glasbit" jag hade tänkt visa er. Det kommer säkert nya tillfällen!
  Anki - kul att du gillar News55, där finns verkligen mycket att hämta!

  SvaraRadera