lördag, november 21, 2015

Ett lördagstema det doftar om

God lördag önskas härmed!
Det finns ett lördagstema att fundera på: DOFT. Och jag tänker att de bästa dofterna, de finns i naturen, utan kemiska tillsatser, utan laboratorieövningar, men med sol, luft och vatten som viktiga beståndsdelar.

För all del, såväl sol som luft och vatten finns även så här års, men världen där utanför fönstret bjuder på färre dofter i november än mitt i sommaren.
Alltså blundar jag och minns citrusfrukterna på det italienska fatet, där ett ensamt litet fikon hamnat på toppen. Hortensian vill också ha lite uppmärksamhet, även om den så vitt jag minns har någon framträdande doft, så citrusen konkurrerar ut den direkt.

Ja, och så bigarråerna, de där som är mörkröda i köttet och så ljuvligt söta.
Visst kan du känna hur gott det luktar, du med?!


Copyright Klimakteriehäxan

Det är Musikanta som bestämt lördagstemat för november. Andra bloggare som kan tänkas leverera sin egen tolkning av denna veckas lördagstema DOFT är: Karin EnglundOlgakattHelenaKarin på ÅlandGnuttanLivsrummet,  PysselitenToveIngridAnkiAnna Noton Music (som bestämmer vilka teman det blir i december), och Pensionären på ön. Kommande lördag är temaordet ÄNGLAR.

11 kommentarer:

 1. Och goda dofter, Tove ...!

  SvaraRadera
 2. Lyx att ha egna söta körsbär - fast bergsklättrande söner är dåliga på att klättra och plocka :)

  färska fikon + ost = SANT

  SvaraRadera
 3. Ja, citrusdofter hör till favoriterna. I alla fall i naturellt skick! De citrus-smell-alike-produkter som finns på hyllan för rengöringsmedel har nog aldrig träffat någon citron överhuvudtaget!

  SvaraRadera
 4. Tänk, jag tänkte inte alls på citrusfrukterna! De doftar ju gott på många sätt beroende på årstiden. Jag har i dagarna stått här och gjort citronmarmelad och det doftade väldigt gott i vårt kök.

  SvaraRadera
 5. Så vackert och att man nästan känner citrusdoften. Som passar i all mat, så gott som. / Britt

  SvaraRadera
 6. Visst har citrusfrukter en angenäm doft - har just apelsindoften kvar i händerna efter fruktsalladen trots att jag tvättat dem. Citron naturell gillar jag lika mycket som jag ogillar citrondoftande rengöringsmedel av alla slag.
  Ingrid

  SvaraRadera
 7. Oh ja! Visst känner jag doften av bigarråerna. Underbart.
  Jag älskar också allt som smakar citron.
  Trevlig helg!
  Hälsningar
  Birgitta
  PS Nej, det är nog inte så konstigt att du aldrig druckit Ovomaltine. Du är väl mycket yngre än jag och det kom väl andra drycker efter detta.

  SvaraRadera
 8. Artificiella citrondofter eller -smaker kommer inte över min tröskel...

  SvaraRadera
 9. Jag luktar alltid på mango innan jag ska köpa, det ska lukta mango om en mogen mango. Men det gör det aldrig i affären så det blir ingen mango hos oss.

  SvaraRadera
 10. Det har du verkligen rätt i Aina! De naturliga dofterna är de bästa dofterna och i kombination med sol luft och vatten! Den första snön... Den doftar väl underbart gott!

  SvaraRadera