lördag, november 07, 2015

Lördagstema: I min omgivning

Jag behöver inte gå långt förrän det där konstverket fyller mitt synfält. Det ser inte lika ut varje gång, det blir variationer beroende på dagsljuset, årstiden, vädret. Men det är en bild jag gillar skarpt: skuggan av ett träd som pryder fasaden på Eriksdalsbadet på Södermalm i Stockholm.
Faktum är att i vart och ett av de små fönstren som ser ut som hål i en stor ost ser man mer av träd, om man tittar lite noga.

Strax bredvid ligger ett av huvudstadens utegym, populära nytillskott i parker och grönområden som kan bjuda på underhållning även för den som bara råkar passera. Ni vet hur det är på gym. Några vill briljera och verkligen visa upp sina färdigheter, andra försöker men har måttlig framgång ... Beundransvärda är de förstås, allihop, medan man passerar på väg mot Väggen Med Trädet.

Att ta en promenad i omgivningarna är något jag försöker göra hyggligt ofta. Och ni vet hur det är: mycket missar man, hemmablindheten gör även stora förändringar osynliga.
Men trädskuggan på den där väggen, den ser jag varje gång!

Copyright Klimakteriehäxan

Andra bloggare som kan tänkas leverera sin egen tolkning av denna veckas lördagstema "I min omgivning", påbjudet av Musikanta Anki, Anna, Birgitta, Gnuttan, Helena, LivsrummetOlgakatt , Pettas PysselitenTove, UllaKarin i Stholm.

10 kommentarer:

 1. Erkänner att jag tog bilden härom dagen. I dag kastar det kala trädet ingen skugga alls. Det regnar och är jättegrått där ute. Novemberväder, tror jag att det kallas?

  SvaraRadera
 2. Otroligt häftigt "ljuskonstverk"! Ibland är det naturen som gör de häftigaste konstverken i stunden!

  SvaraRadera
 3. Fin vägg, men den känns som orubblig. Strukturer och mönster är alltid kul att fotografera.

  SvaraRadera
 4. Har man en gång lagt märke till ett hus eller som i ditt fall, en vägg där det bildas mönster i takt med solens gång, kan man aldrig glömma det. Jag har ju mitt favoritträd som jag aldrig tröttnar på att fotografera. Men den här gången gick jag åt motsatt håll på min promenad.
  Fint och annorlunda inlägg!
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Vi brukar tala om vem som är upphovsman/kvinna till lördagstemat och länka till denna. I början eller i slutet, vilket man vill. Kul om du gör det också.
  Ingrid

  SvaraRadera
 6. Snyggt och välfångat! Och som med dessa motiv, alltid föränderligt.

  SvaraRadera
 7. Ingrid - länken ligger ju där. Ska förtydliga.

  SvaraRadera
 8. Den väggen som du ser ser som konstverk i sig - jag håller med och delar den synen på vad konst kan vara. Naturen och byggnationer ger många sköna motiv som gäckar sinnebilden genom öga. Motiven är enorma till antalet i mitt tycke. Här hemma har jag skuggan av grönväxterna bakom gardinen i sol och då lamporna är tända.
  Härligt inlägg :-)

  SvaraRadera
 9. Ljusets konstverkande kanske man kan kalla det?
  Det gäller att ha ögonen med sig och se de ständiga förändringarna i sin omgivning. Fin vägg i din omgivning! :)

  SvaraRadera