tisdag, november 03, 2015

Hur mobilberoende är du?

Det finns en spirande folkrörelse som behöver vår hjälp. Den jobbar i stark motvind, men den har ett ädelt syfte. Målet som man strävar mot kan formuleras kort och koncist: Släpp mobilen! 

Vi vet hur det ser ut. På bussen stirrar alla ner i sin lilla maskin, bortglömt är småpratet, pappersboken och korsordet som löses med penna. Vid middagen sitter en av gästerna, inbiten fotbollsfantast, och smyger med sin Iphone under bordet för att kolla om någon gör mål.

Barnvagnsrullande föräldrar tappar ögonkontakten med sina telningar, som antagligen tror att mamma har en mörk rektangel där i forna tider och på andra mödrar fanns en näsa. På krogen ligger androiden inom räckhåll på bordet, blommorna och saltet får maka på sig.  Ja till och med bilförare och cyklister ....

Läs hela texten på News55, nyhetssajten för dig som vill hänga med men slippa tramset!

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Ja, jag erkänner att jag känner igen mycket av det här - på gott och ont! Jag tillhör de som använder Facebook betydligt mer än mina barn, jag tillhör även de som använder Iinstagram och ibland funderar över varför... jag har vänner som alltid ska föreviga varje sammankomst vi har och helst tala om för hela världen att vi har haft den samtidigt som jag undrar varför och vem som egentligen vill veta det, mer än vi som träffats. Jag är begåvad med ett "mågämne" i restaurangbranschen och han svär över alla som inte äter maten förrän den kallnat bara för att det ska tas minst sju bilder ur olika vinklar först... frågan är vart det tar vägen om det fortsätter på samma vis...

  SvaraRadera
 2. tja, jag har mobilen i fickan, som mormor/farmor är den alltid på - men inget som jag störs av. Stirra kan jag inte, för jag har en gammal mobil, har stängt av de moderna funktionerna med yttervärlden. Jag äger en mini iPad, den kan jag stirra på - hemma.

  P.S.
  har en liten kamera i fickan som jag fotar med, allt :)

  P.P.S.
  Mina cyklande barn med barnbarn på cykeln - kan inte stirra på mobilen.

  SvaraRadera
 3. P.P.P.S.
  Min kamera är min privata dagbok, inget jag delar med andra.

  SvaraRadera
 4. P.P.P.P.S.
  De värsta är bilisterna, helt otroliga saker man sett :(

  SvaraRadera
 5. Nej, jag känner inte igen mig. Har en ärvd mobil - för katastrofsituationer eftersom jag inte har grannar tillräckligt nära för att låna telefon.
  Margaretha
  som understundom
  skriver "riktiga" brev

  SvaraRadera
 6. Jag har en gammal mobil från 2007 den
  funkar bra till det jag behöver den till.
  Kör stationär dator och spelar inga spel
  är nog en utdöende ras men jag mår nog
  bättre än alla som är mobilberoende.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 7. Jag köpte en telefon jag kan ringa med för ett år sedan ,behöver inte veta vad alla gör eller inte gör .Ibland glömmer jag den hemma ingen katastrof för det ,jag har telefon på jobbet om någon vill något .Stackare dom som växer upp idag som inte kan prata människa till människa ,en som jobbar på skolbespisningen sade att om man pratar med dom som går i sjuan tittar dom på en ,pratar du med mig eller .Barnen får ju inte lära sig fungera i dagens samhälle för dom får ju inte lära sig av föräldrarna hur man gör ,det finns 1000 exempel ,kramen Nette

  SvaraRadera
 8. Har bara mobilen på när jag måste. Och då bara för att ta emot eventuella samtal eller för att ringa.
  Brukar kolla FB och mejl när jag åker till och från Mälarhöjden på tunnelbanan eftersom jag inte har tillgång till min stationära dator då. Den är numera en stor del av mitt liv - bara på gott som jag upplever det.
  Ingrid

  SvaraRadera
 9. Teknik på gott och ont. Mest ont verkar det som just nu....
  Hörde på radion att ett badhus i Umeå förbjuder användande av
  mobiler. Föräldrarna glömmer bort att hålla uppsikt över sina telningar i vattnet när dom stirrar och blippar i sina mobiler.

  SvaraRadera