tisdag, november 10, 2015

Tisdagstema FESTLIGT

Det är nu den drar igång, festsäsongen framför alla andra. Den tid när levande ljus och fådda blommor ska skingra mörkret, i väntan på en ljusare framtid.
Så när tisdagstemat är FESTLIGT tar jag ett grepp över alltihop ...

Vi börjar med ett litet glöggkalas! Då får den av min mamma handbroderade julduken komma fram. Årets glögg lär smaka Earl Grey-te och citron, för övrigt.


Sedan drar det ihop sig till Nobelfest, något som inte alls verkar vara förbehållet den utvalda skara som får komma till Blå Hallen i Stockholms stadshus. Många lär ha eget Nobel-kalas hemma, möjligen med färre servitörer men säkert med lika god mat och stämning ... Fast det är klart: chansen att, när taffeln är bruten, gå fram och titta där kungligheterna satt (har någon spillt?) den får man bara på finkalaset. Lucia kommer tätt därpå. Visst, det var skojigare förr, när vi hade våra egna privata lussetåg med världens finaste ljusdrottningar, tomtar och stjärngossar. Men dagen bjuder ändå på de klassiska sångerna, de man gärna hör så här års.


Jul "på riktigt" blir det sedan så snabbt att man inte riktigt fattar hur det gick till. In med granen, fram med glittret, häng upp kulorna! Och paket under grenarna. Förstås.


 Och så final, nyårsafton. Hummern tronar mitt på bordet. Dags för summering, dags för planer och förhoppningar. Festligt, alltihop!

 Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Fest hela året ut, vilket frosseri som väntar den som är lagd åt det hållet!
  Ha en skön dag! Själv ska jag festa till i all enkelhet och gå ut på stan och fika.

  SvaraRadera
 2. Underbart vackert! Älskar gamla broderade dukar ♥

  SvaraRadera
 3. Det är en trevlig festtid vy har att vänta!

  SvaraRadera
 4. Oj! Har du redan kommit så långt! Gott nytt år då! :-)

  SvaraRadera
 5. Där har du samlat allt på en gång undrar vilken fest man ska välja.... Tar nog glöggen hos dig tror jag
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Lite glögg och pepparkakor blir det väl. Annars varken hummer, skinka, revbensspjäll, sill eller annat som har andats och levt. Kent är ju vegetarian... Gran har jag inte haft sen Mirren flyttade hemifrån för sisådär 20 år sen.
  Däremot blir det julkonserter, både på Lilla Akademien och med Stockholms gosskör. Det är festligt nog för mig. Julottan räknas väl inte, det är ju jobb.
  Ingrid

  SvaraRadera
 7. Många fina fester och festliga bilder. :)

  SvaraRadera