fredag, november 27, 2015

Blev detta en shopping-fredag för dig?

Realisation var ett laddat ord en gång.

När de tre magiska bokstäverna R E A dök upp i skyltfönstren öppnade sig nya möjligheter. Det hett åtrådda men alldeles för dyra blev plötsligt överkomligt.
Det hände att vi med flit avvaktade reastarten: efter midsommar och efter nyår, det var de stora tillfällena. Men det var då det.

Sedan dess är ingenting sig likt i detaljhandelsvärlden.
Julrean bryter ut före jul, och priserna sätts ner lite då och då i olika branscher, ganska ofta till och med.  För den alerte konsumenten som gillar att få mycket för sina pengar gäller det att hålla ögonen öppna – och ibland vänta med att ta av prislappen, för det kan ju hända att priset har sjunkit om bara ett par dagar  ... då gör man ett ”omköp” och får mellanskillnaden i handen.

För ett par år sedan dök en ny reaföreteelse upp. Då började Sverige importera ”Black Friday” från USA (som om vi inte skulle ha nog med mörka dagar i november!). Men den Svarta Fredagens främsta kännemärke är röda prislappar  ....

Läs hela texten på News 55, kommentera, dela gärna!
Och som du ser på bilden: min shoppingkasse är tom!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. svärdotter var på stan med baby... jättemycket folk!

  SvaraRadera
 2. Bebisar bör få slippa ... det tänker jag alltid på bokmässan, där varken barn eller hundar har kul.

  SvaraRadera
 3. Anonym1:13 em

  Förutom Halloween en annan gräsligt onödig USA-import.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Eftersom jag inte varit hemifrån på två veckor, var jag så illa tvungen att bege mig till byn för att införskaffa färska grönsaker - inga röda pris där inte. Det var det förresten inte på apoteket heller.
  Margaretha
  som har allt
  hon behöver
  - utom
  färskvaror
  och medicin

  SvaraRadera
 5. (babyn shoppade inte, svärdotter var bjuden på hotellfrukost och hon gjorde lite apoteksärenden - men det gick långsamt med allt folk på stan)

  SvaraRadera
 6. (Majgull Axelsson berömde mitt 5-åriga barnbarn - som absolut ville följa med till biblioteket för att lyssna på hennes föredrag. Flickan satt helt tyst :)

  SvaraRadera