måndag, november 16, 2015

Ljuspunkt i mörkret


Om världen visar sig från den mest svårbegripliga och minst gripbara sidan får man leta efter andra, små, glädjeämnen för att inte deppa ihop totalt.

Därför meddelas härmed att min nya taklampa "Krusning" från Ikea gör mig jätteglad varje gång min blick fastnar på den. Såg den på varuhuset och visste genast att den var gjord för mig ... och genom sin konstruktion med sju lager papper som man knölar till som man vill kan det omöjligt finnas två som är identiskt lika, inte minst det ger charmpoäng tycker jag!

Prislappen är dessutom inte ett dugg avskräckande: 69 kronor (bara skärmen, upphängning tillkommer om du inte redan har en). Tänk så kul man kan ha för den summan, bara genom att investera i en galet skojig lampskärm. Designern, en isländska, heter Sigga Heimis. Heder åt henne som gett mig denna ljuspunkt i novembermörkret, både bokstavligt och i överförd bemärkelse.

Copyright Klimakteriehäxan
PS Och som vanligt när jag hyllar en (Ikea-)produkt vill jag påpeka: visst det kan verka som reklam. Men eftersom Klimakteriehäxan är reklamfri handlar det om gratisreklam eller helt enkelt ren och skär uppskattning. Bara så ni vet.

5 kommentarer:

 1. Anonym10:33 fm

  Jättekul och jättefin!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren hos mig. Vilket häftig namn du har valt. Jag ångrar att jag inte tänkte litet mer då jag valde.
  Den lampan gillar jag också.
  Nu ska jag läsa litet mer bakåt och bli litet nostalgisk (efter det lilla jag har läst). / Britt

  SvaraRadera
 3. Se där ja ... en gång hade jag en skomakarlampa som jag just som bilden visar hängde små vita linneservetter kring ... Var är lampan? Servetterna finns det kvar av - de som jag gjorde hål i blev städtrasor ...

  SvaraRadera