måndag, augusti 27, 2018

Användbar? I alla fall snygg!

Det där med utrymmen för förvaring, det får man väl aldrig nog av. Människan förefaller i grunden vara en samlare, inte bara i urtiden utan också i dag. Därför tenderar skåp, hyllor och lådor att snabbt bli fulla. 

Och visst är det underbart att Billy och de andra Ikea-klassikerna finns, men det är också rätt härligt att springa på en annan sorts skåp! Visserligen är Marita Olssons "ansiktsskåp" (inte två är lika) mer en fröjd för ögat än en praktisk förvaringsmöbel, men när Sanna satt ordet ANVÄNDBAR som tema för Gems Weekly Photo Challenge tycker jag det passar. Ansiktshalvorna utgör skåpets dörrar.

Träsnidaren är f d socionom som sadlat om och blivit konstnär och satsat på sin hobby, snickeri. Hennes verk säljs bl a på Rackstadmuséet och i butiken Konsthantverk i hennes hemstad Arvika. Nog kan man använda ett sånt här skåp till några småsaker, nycklar kanske? Hyllorna inuti är flyttbara, som vore de hämtade på Ikea ...

Copyright Klimakteriehäxan  

17 kommentarer:

 1. Praktisk och annorlunda! Lite mer stil än Billy från Ikea =) Fin tolkning.

  SvaraRadera
 2. Så läcker och innan jag läste texten trodde jag det var något nytt av Stol & fiol i Luleå, det påminner lite om deras hantverk. Men den är ju mycket användbar för ögat i alla fall. Tänker att det kanske kan vara ett nyckelskåp så snygg.

  SvaraRadera
 3. Flott og morsomt skap som gir eit spennande blikkfang i interiøret.
  Kreativt !

  SvaraRadera
 4. Visst är hon fantastisk‽ Och mångsidig. Och trevlig.
  Margaretha

  SvaraRadera
 5. Läckert skåp, en fröjd för ögat!

  SvaraRadera
 6. Absolut ÄLSKAR dessa ansiktsskåp! Gick in på hemsidan och blev förälskat direkt. Hade ju hoppats på ett stort ansiktsskåp också, men där fick jag tji. Synd!
  Vilket toppen bidrag till temat!

  SvaraRadera
 7. skulle nog passa i mitt minimalistiska hem

  SvaraRadera
 8. Visst är de här skåpen både snygga, roliga och originella! En av mina kompisar blev störtförälskad och slog till direkt. Själv har jag lyckats motstå, hittills.

  SvaraRadera
 9. Fint litet skåp som man blir glad av att titta på. Kanske en present till någon som "har allt"?
  Ingrid

  SvaraRadera
 10. Riktigt häftigt och absolut användbara skåp!

  SvaraRadera
 11. Snygg o användbar, lite liten dock!

  SvaraRadera
 12. Det var ovanligt snygga skåp som annars kan vara rätt tråkiga. Någon användning kan man säkert ha av ett så där snyggt skåp.

  SvaraRadera
 13. Heisann, virkelig både pent og funksjonelt, absolutt anvendbart. Det hjelper sikkert også på humøret å ha et slikt skap hjemme ;:OD)

  SvaraRadera
 14. Verkligen läckert skåp! Och kanske kan det även komma i större storlek. Fin tolkning och användbart är det.

  SvaraRadera
 15. Roligt att så många gör som jag, dvs gillar de här roliga och snygga skåpen! Funderar på om jag har ett bra ställe att sätta upp ett på.

  SvaraRadera
 16. Så läckra skåp och användbara, både som konstverk och förvaring. Bra idé.

  SvaraRadera