söndag, augusti 19, 2018

Läser rådjur skyltar?

Skyltarna som varnar för rådjur är så vitt jag vet ganska nya. Vägsträckan som är aktuell är ungefär 250 meter lång.

Visst, det är gott om vilt här i Barndomslandet. Folk ser rådjur hela tiden, vi har sett något enstaka, för rätt länge sedan. Men vi har haft lekande rävungar på tomten, grävlingen gör fula gropar i det som ska föreställa gräsmatta och lämnar dessutom små bajskorvar som visitkort. Lodjursstammen sägs öka.

En älgko med kalv påstås avlägga så gott som dagliga besök i trädgårdarna häromkring, det vittnar våra grannar om. Älg gillar äpplen, och i år verkar det finnas frukt så att det räcker till både djur och människor.
Varg vet vi att vi inte har långt till, man har sett spåren och ett får har fått sätta livet till. Vildsvin ska också ha gjort sitt intåg här. Hackspetten vet trogna bloggläsare att jag tycker är i vildaste laget.

Ekorrar var sällsynta förr, fast nu har de kommit tillbaka. De har medhavd matsäck som de förtär sittande i vår lönn. De urgnagda tall- och grankottarna vittnar om kalasen.
Men på min promenad i dag såg jag ingenting vildare än en tusenfoting, och vi möttes i all enkelhet på vägen. Jag kom mig inte ens för med att fotografera honom.

Sädesärlor verkar det också vara riktigt gott om igen, men jag har svårt att betrakta dem som vilda djur.
Kanske behövs ändå varningen för rådjur, för det är självklart att man inte vill krocka med dem. Å andra sidan måste man ju undra om rådjur läser skyltar och därmed håller sig till området som inramas av varningsskyltarna?

Det är Skyltsöndag i bloggvärlden. Du hittar säkert fler söndagsskyltare om du klickar på den här länken som tar dig till BP/Konst eller konstigt.

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. Åh, vilket härligt inlägg!

  SvaraRadera
 2. Härligt inlägg! Numera ser jag inte de vilda djuren, då jag bor i lägenhet, men mina barn gör det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de finns även om man inte ser dem ...

   Radera
 3. Gud vad jag skrattade åt det här inlägget! Suveränt!
  Du verkar just nu befinna dig i en djurpark alternativt nationalpark;-) Å jag som trodde att du var en asfaltbonde som jag;-)

  Rådjur är goda i form av en adel med tillbehör på en tallrik. I några år hade vi ett rådjur på innergården.
  Ekorrar hade vi en himla massa på andra sidan huset, även det för många år sedan. Älskar Kurre & Co.
  Har aldrig sett varken älg eller vildsvin irl. Avstår gärna.
  Sädesärlor var mycket poppis ifjol. Inte en enda än i år.

  Som sagt - ett härligt bidrag till Skyltsöndag. Tusen tack för det och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad om jag gläder någon!!! :-D

   Radera
 4. Mycket vilt hos dig! Att krocka med rådjur är inte kul... Fast hellre det än älg. Varg har jag stött på 2 ggr här nere i Sörmland och vildsvin väldigt många gånger ute på hästryggen. Önskar att det räckte att sätta upp skyltar för att få dem försvinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är de väl inte läskunniga och inte kan de väl tolka skyltar heller, är jag rädd ... älgolyckor är verkligen läskiga, läste om den i Mullsjö.

   Radera
 5. Vilken annorlunda varningsskylt! Ingen röd färg! Och sen två rådjur som i mina ögon ser ut att närma sig varandra för att...slåss om en honas gunst??? Jag tycker det ser lite konstigt ut, som att man varnar för stridande rådjur...men det kanske ska tolkas som att rådjuren springer åt alla håll?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker dom ser glada och dansanta ut!!! Man får nog tolka som man själv vill. Och hoppas att man slipper krocka med dom.

   Radera
 6. ganska vanligt att köra på rådjur, då ska man ringa polisen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt och obehagligt, ibland farligt.

   Radera
 7. Tack för ett härligt inlägg ... sitter här med ett stort leende :)

  SvaraRadera
 8. Så mycket vilt har vi inte här i stan. Ekorre, igelkott och hare har jag sett från balkongen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igelkott har jag inte sett på evigheter!

   Radera