söndag, augusti 12, 2018

Skyltsöndag i Tjockhult

Att skylta är en konst. Det gäller att exponera det man vill sälja på ett sätt som drar uppmärksamheten till sig, på ett positivt sätt.
Då fattar ni att jag blir glad när jag på ständig jakt efter bidrag till bloggprojektet Skyltsöndag står inför denna monter på Det Stora Varuhuset!

Man kan kalla det för en dubbelträff: jag är förtjust i både väskor och smycken och annat som tilltalar oss fåfänga människor. Just den här väsktypen som stått modell för skylten har jag dock aldrig förstått mig på, Grace Kelly får ursäkta (det var hon som så att säga gav den ett ansikte). Men som skylt, absolut!

Det får mig att tänka på vinet Vernissage, som lanserades i originell förpackning: som en handväska. Flerfaldigt prisbelönt (designern är en svenska) men nu nyligen belagt med försäljningsförbud på Systembolaget! Har svårt att se hur den vinboxen skulle vara en vidöppen inkörsport till missbruk. OK, ett stickspår från skyltandet ... återvänder!

Dagen till ära blir det en liten extra skylt fast det egentligen är en etikett. Att brygga öl i mindre skala är otroligt hett för närvarande, även om drycken ska serveras kall. Och så måste man ju hitta på det där lilla extra att skylta med!

Visst, jag blev rekommenderad eller ska vi säga beordrad att köpa just den här ölsorten till årets kräftor. Skaldjuren kommer från Vadstena men både de och ölen, från Nynäshamn, förtärs i Tjockhult. Att Tjockhult betyder Stockholm vet ni säkert, men det tycks ha varit Dag Vag som kom på namnet, stundtals använt om 08-området av skämtsamt folk från söder och väster ...

Kräftorna var goda. Ölet kan jag inte bedöma, även om jag gillar det originella namnet på etiketten. Tog ett glas vitt vin i stället!

Copyright Klimakteriehäxan

Fler inlägg som "högtidlighåller"skyltsöndagen hittar du nog så småningom den här vägen.

13 kommentarer:

 1. Den där vinväskan har väl funnits ett gäng år? För jag har för mig jag såg den innan vi flyttade och det var ju 2014. Eller så var det en liknande ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du minns rätt. Jag bloggade om den 2010, men det är i år den blev stämplad som olämplig. https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2010/10/en-vinnare.html

   Radera
 2. påminner lite om min rosa verktygslåda ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. handväskeviner förbjudna, jag har sparat en

   Radera
  2. ... i återvinningen förstås ...

   Radera
  3. den rosa väskan fick så fint plats överst på bokhyllan, dock tom på vin....

   Radera
 3. Ditt absolut bästa bidrag till Skyltsöndag! Stor eloge där.
  Den där väskan absolut älskar jag, inte bara för att den är gjord i min favofärg orange utan för att det inte går att på oordning i denna väska. Allt har liksom sin plats. Skulle vara helt perfekt för mig.

  Vinet i handväskan togs nog bort för att väskan är könsdiskriminerande skulle jag tro, eller? Personligen tyckte jag att den redan då den dök upp på hyllorna var ganska larvig.
  Åsså lärde jag mig nåt nytt när jag läste texten till sista bilden. Har aldrig hört talas om att Stockholm kallas för Tjockhult. Tänk så mycket man lär sig i Blogglandia, världens största databas.
  Tusen tack för dina bidrag till Skyltsöndag. Stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möjligen är den där väskan i största laget ... uppåt metern bred ... :-D Om Vernissage: könsdiskriminering? nä men hallå!!! Jag tyckte det var en kul förpackningsidé bara.

   Radera
 4. Jag är tydligen helt obildad för jag hade aldrig hört ordet Tjockhult förut. Inte fattar jag riktigt poängen heller, varför just det namnet. Hult används väl mest nere i Småland, och stockholmare är väl inte tjockare än andra. Men pilsnern såg god ut. Handväskor är inte mitt gebit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror många inte känner till Tjockhult faktiskt. Varken namnet eller ölet.

   Radera
 5. Det var tur att jag fick lära mig om Tjockhult. Jag trodde att du var i stugan nånstans ute i skogen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det skulle man ju kunna tro!!!

   Radera