måndag, augusti 13, 2018

Dagens ord 34


STAVHOPP

-I dag händer väl det som brukar hända i kölvattnet efter en svensk idrottsbragd: ungarna kommer strömmande till klubbarna och förklarar att nu, nu vill de också bli bäst, hoppa högst, kasta längst, bada fortast, göra flest mål. Blott 18 år gamle Armand Duplantis flög över ribban när den låg på 6 meter och 5 centimeter i EM-finalen i stavhopp, som avgjordes i går kväll. Fantastiskt att se! Svenskt guld! Bara ryssen/ukrainaren Sergej Bubka och Frankrikes Renaud Lavillenie har hoppat högre, hittills.
(Av detta förstår ni, ifall ni inte redan gjort det, att min bloggetikett "dagens ord" omfattar inte bara nya ord jag stöter på utan också sådana som får dagsaktualitet.)

4 kommentarer:

 1. jag som knappt vågar stå på en balkong...

  (min kusin i Stockholm heter Keihäs i efternamn = Spjut på svenska, han var med i svenska landslaget och kastade spjut.... :)

  SvaraRadera
 2. Ja, den killen är absolut värd en bragdmedalj eller Jerringpriset. Lär väl stå mellan honom och sim-Sarah.
  Det enda som känns lite "konstigt" i sammanhanget är att killen inte verkar kunna prata svenska alls och dessutom är amerikansk medborgare. Det är mamman som är svenska som jag har förstått det. Dubbla medborgarskap alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä så där helsvensk är han ju inte. Trots att familjen tydligen brukar vara här varje sommar. Men bragdmedaljen har han väl i en liten ask redan, svårslagen - för när det gäller Sarah är det mer regel än undantag att hon vinner, så då är väl bragden inte lika självklar?

   Radera
 3. PS Jerringpriset får han inte, bl a p g a språket!

  SvaraRadera