torsdag, augusti 02, 2018

I skuggan

Årets varmaste dag. Det gick inte att stanna inomhus. Plikterna fick vänta, och jag drog mig in i skuggan under ett träd med min bok. Och i stället för de andra soldyrkarna som jag vant mig vid fick jag nya bekanta. Ingen av dem presenterade sig dock, så jag vet inte vad de heter. Men båda är riktiga snyggingar! (klicka på bilden för större format!)

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. vissa dagar har en inte ens orkat med skugga, i veckan var det den varmaste dagar på över 100 år i Göteborg; drygt 34°C, jag är förvånad att vi ändå har fjärilar i trädgården trorts torkan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi pustar lite nu ... Men snart snöar det!

   Radera
 2. Ett väldigt klokt val du gjorde där. Baggen på andra bilden är en bärfis. Det förvånar dig kanske att jag som asfaltbonde vet det. Beror på att jag också fotade en för ett tag sedan. Å min "naturbloggare" Anki som är fenomenal på flora och fauna artbestämde den. De finns i olika färgkombinationer har jag förstått.
  Fjärilen däremot vet jag inte vad den heter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? Bärfis? Så stor!!!! Den här var nog minst 15 mm!

   Radera
  2. Ja nu har jag googlat och de kan tydligen se ut ungefär hur som helst. De jag tittade på sprang upp och ner för en trädstam, väldigt långt från alla sorters bär ...

   Radera
  3. Så nu när jag vet vad det är för en typ tycker jag inte den är så snygg längre.

   Radera