söndag, augusti 26, 2018

Tydligt skyltat

Hajade till vid köttdisken på Ica. Tomt i facket för lammstek. Och så två skyltar som förklarar varför. Bilden på de misstänkta är naturligtvis inte till någon hjälp, för vem skulle kunna bevisa att det fanns obetalt kött i den där plastkassen?

Inte var det någon utsvulten och luspank människa som inte kunde stå emot hungern heller. Bra kött stjäls tydligen, för att sedan säljas svart till mindre nogräknade krögare.
Usch så tråkigt!

Men jag kunde inte låta bli att känna mig lite uppiggad av skylten på cykelaffärens dörr ut mot Hornsgatan. Speciellt slutklämmen gillar jag: Dessutom är han som brukar låna ut verktygen inte här i dag ...
Tydliga besked dubbelt upp denna Skyltsöndag.
Ni hittar som vanligt och så småningom fler skyltare den här vägen.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. fy! har sett larmlappar på oxfilé

  SvaraRadera
  Svar
  1. uppiggad av att verktyg och även pumpar stjäls?? (hamnar förmodligen utomlands)
   Köttet hamnar på nog restaurang, inte hos någon fattig...

   Radera
  2. Skrev ju just det - går till mindre nogräknade krögare. Och det uppiggande i cykelmeddelandet var den humor som otvivelaktigt skrivaren besitter - vad trodde du egentligen?????????

   Radera
 2. många tror att de kan få hjälp gratis och att andra skulle kunna leva på det... ingen humor - uppgivenhet!

  SvaraRadera
 3. Som jag brukar säga - det finns skyltar överallt, och ofta på ställen där man minst anar att de ska finnas. Bra jobbat där!
  Så trist med köttstölder, och jag tycker att det är bra att personalen "hänger ut" tjuvarna. Vet inte om det är lagligt, men djärvt är det definitivt.

  Humorn på skylten på cykelverkstan är klockren. Där satt den liksom:-)Love it!

  En absolut toppen skyltning idag med:-) Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och faktum är att i våras var jag in i den där butiken och undrade om man fortfarande fick låna cykelpump där ... man fick det förr! Men jag förstår dem. :-D

   Radera
 4. Jag vet att kulturarbetare väldigt ofta förväntas jobba gratis, men det är tydligen även ett problem för cykelreparatörer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja uppenbarligen! Klart de blir trötta om folk tjatar.

   Radera
 5. Hoppsan, nog för att jag sett skyltar som talar om att köttet förvaras bakom lås och bom men att peka ut några som orsakade detta, det var något nytt! Jag gillar nog pumpgubben bättre, tack för härligt inlägg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om nån kände igen tjuvarna.

   Radera
 6. Cykelhandlarskylten var ju klockren. Absolut uppiggande! ;-D

  SvaraRadera