fredag, augusti 30, 2019

Självhäftande mode

PostNord har gjort det igen: valt att hylla svenska modeskapare genom att göra frimärken med motiv ur deras kollektioner. Det var tolv år sen sist. Och det nya frimärkshäftet har funnits i drygt en vecka. 

Man kallar de "typiska" plaggen för "vardagsstil" och det stämmer nog, här är ingen aftonklänning eller kaskader av glitter och volanger. Här finns klänningar som inte kostat en förmögenhet, två ytterplagg och en byxdress/kostym. Snyggt!

Fem klädskapare har nu alltså möjlighet att se sina kläder i självhäftande upplaga, som svenskt inrikes porto. Det är väl en fjäder i hatten (även om just hatt inte syns så ofta i den aktuella modebilden ...)

Designernamnen som valts ut är Gudrun Sjödén, ARKET, Whyred, Filippa K och Hope, alla med stor exportmarknad. Konstnären Mats Gustafson har tecknat bilderna.
Då gäller det bara att bestämma sig för att skriva ett litet gammaldags brev (eller fler) för att dra nytta av de fina frimärkena! 
Copyright Klimakteriehäxan
Bilder från PostNord

13 kommentarer:

 1. Men det var ju riktigt snyggt! Då har fått till en snygg helhet också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fint! Men Mats G är också en av våra främsta modetecknare.

   Radera
 2. men... vad ska en använda dem till...?? till Skatteverket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja (haha) det är faktiskt en berättigad fråga ... skicka nån hälsning till nån äldre släkting som kanske inte har dator? men då har väl vederbörande aldrig hört talas om de här modeskaparna heller ... Fast NÅN gång kanske. Tack för något. Eller så vill man skicka över nåt papper.

   Radera
  2. alla döda (?)... men skulle vara fina som bokmärken

   Radera
  3. Som bokmärken förmodligen rätt kortlivade ändå. Fast jag ska ta mig en funderare på ditt förslag!

   Radera
 3. Äntligen några riktigt snygga frimärken! Hur läckert som helst och de känns moderna på något sätt. Synd att man inte skriver brev längre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kanske skulle skriva nåt litet vykort? Om jag får din adress så lovar jag köpa de här fina frimärkena!!!

   Radera
  2. Förresten tycker jag det är lite synd att de inte går att använda på brev till utlandet. Fast visst, jag skriver inte såna så ofta heller ...

   Radera
 4. Fina frimärken. Roligt att modeskaparna blir uppmärksammade. Hmm. Det var länge sedan jag klistrade på ett märke och skickade iväg något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man gör verkligen inte av med särskilt många frimärken nu för tiden. Synd, när det nu finns så snygga!

   Radera
 5. Jag tror i a f att jag ska "stödköpa" ett häfte. Att ha, om behovet uppstår ...

  SvaraRadera
 6. Gudrun Sjödén-märket gillar jag, min hovleverantör ❤️

  SvaraRadera