torsdag, augusti 29, 2019

Uthålliga bloggare

På tröskeln till september dyker en ny helgfråga upp, från Mia i bokhörnan. Hon undrar
Hur länge har du bloggat?

Det var en gång (som alla sagor börjar) en alldeles vanlig decemberdag år 2004 när jag började ett "nytt liv", livet som bloggare. Lustigt nog fick jag idén tack vare att en kollega belades med bloggförbud  han skrev om politik, och det var inte förenligt med jobbet han hade som medarbetare på en nyhetsredaktion inom public service.

Han slutade alltså, (fortsatte dock igen när han bytt jobb och arbetsgivare) men jag började! Och på den vägen är det. Tänker emellanåt att jag borde ägna mig åt något "viktigare", men det verkar inte hända. Uthållig måste jag väl ändå kallas?
Då har ändå intresset för bloggar minskat påtagligt, det tvingas åtminstone jag konstatera när jag tittar på min besöksstatistik.

Men man ska aldrig stirra sig blind på siffror, de berättar ju bara en väldigt liten del av sanningen. Att jag publicerat nästan 5300 inlägg här är också bara en nuffra. Som tur är vet jag inte hur många timmar jag lagt ner vid min laptop, det är dock väldigt många ... och de ser ut att bli ännu fler. Tyckte jag inte att det är roligt skulle jag förstås ha lagt av.

Fler berättelser om mitt liv som bloggare kan du läsa om du klickar på etiketten "bloggning" här nedan. Mia har tänkt sig någon sorts tävling här, uthållighets- kanske? Kul att se hur nästan-femton-år står sig i konkurrensen!

Copyright Klimakteriehäxan

24 kommentarer:

 1. Oj 15 år är en lång tid. Ett stort grattis till det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag är ju faktiskt förvånad själv!

   Radera
 2. jo, har haft flera bloggar med olika teman, över en miljon unika besökare!! Trädgård, jul... tjänar inga pengar men träffat många trevliga bloggare i verkliga livet ❤️ nu är det något som krånglar...
  Böcker känns mest angeläget just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och inga planer på att lägga av, va?

   Radera
 3. 15 år, det var inte dåligt, grattis! Men tiden går fort när en har roligt ;)

  SvaraRadera
 4. 15 år är länge! Grattis till uthålligheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är faktiskt en lång tid.

   Radera
 5. Bra gjort av dig att hålla ut! Och att du fått böcker utgivna med dina blogginlägg är ju också stort!

  Du var en av de första jag hittade till 2005 när jag började. Men sedan vår gemensamma flitigaste läsare dog, har jag ingen som manar på mig och tjatar om läsning till frukosten. Pga det och att läsaekretsen glesnat betydligt, har jag tappat lusten.
  Lite grand skyller jag på facebook som är så snabbt. Och på att det krånglat för mig med bildöverföring när jag väl tänkt mig skriva ett inlägg.
  Men 2005-2018 är inte heller så illa.

  Jag surfar runt lite lagom planlöst och läser de få bloggare som finns kvar i min lista i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggblad, roligt att du fortfarande tittar hit! Jo vi har förvisso en gemensam historia i bloggvärlden. Facebook och Instagram är inte samma sak, inte för mig i alla fall.

   Radera
 6. Jag är helt nöjd med att de bloggvänner jag har besöker min blogg. Att intresset minskar bland mer sporadiska besökare gör mig inte något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej man ska inte stirra sig blind på statistiken, det har du så rätt i!

   Radera
 7. Här slår du mig med hela fyra år! Jag började blogga i februari 2008, där jag föll för "grupptrycket". Å då har vi båda två sett att det är många bloggare som har hoppat av och nu satsar på Instagram. Men du och jag tycker uppenbarligen fortfarande att det är roligt, för vi gillar ju att skriva, eller hur!?

  PS. Visst ja, går ytterst sällan in i blogspots statistik, jag bryr mig liksom inte om hur många som läser min blogg. För mig är det viktigaste att får några kommentarer av "hög" kvalitet. Har du förresten läst det här inlägget https://www.freedomtravel.se/2019/08/kopa-foljare-10-saker-att-kanna-till-om-instagram/ ?DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är fler som delar skepsisen mot Insta! Och jag för min del är väldigt tveksam till alla som vill kalla sig "influencers". Kör man som du och jag, reklamfritt, blir ju inkomsterna därefter, dvs NOLL. Men det är ju inte därför vi bloggar!

   Radera
 8. Gratulerar!
  Jag tror bloggandet fyller ett behov his den som skriver. En bok är för mycket och för långt medan bloggen ger relativt omedelbar respons dessutom.

  Jag har fått flera förfrågningar om Instagram-konto men känner inte att det är min grej, för dålig fotograf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo men visst är det så, det konstaterade jag redan 2004: jag bloggar mest för min egen skull ... Instagramkonto har jag ett men använder det nästan aldrig. Fast om du inte är duktig fotograf spelar det ingen roll, de flesta som pulicerar saker på Insta tar skitdåliga bilder ... men det finns förstås undantag.

   Radera
 9. Säkert rekordläge för dig då! :) Roligt måste det vara, annars skulle man inte fortsätta. Vore givande att följa bloggar som handlade om politik och samhällsläget, någon som tar upp viktiga debattämnen. Känner liksom ett behov av att läsa sådant i nuläget, bara hittat någon enstaka. Men seriöst måste det ju vara i sådana fall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trista är att så snart jag bloggar om ämnen av mer "seriös" karaktär verkar inte mina besökare bry sig. Färre kommentarer, definitivt. Ändå försöker jag bredda min "repertoar", vilket man kan se om man kollar mina "etiketter".

   Radera
  2. Ska hålla utkik! Bryr mig. ;)

   Radera
  3. Jag har i omgångar skrivit en hel del om miljöfrågor, inte bara här på bloggen utan också på andra sajter. Och varje gång tvingas jag notera att den äldre generationen i märkvärdigt hög utsträckning fullständigt struntar i frågorna, som är så avgörande för framtiden - även om man inte löser allt så är små steg också steg, ju! Klicka på min etikett "miljö" så ser du lite av det jag menar.

   Radera
 10. Står sig rätt bra eftersom du verkar ha bloggat på samma plattform hela tiden :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har heller aldrig ändrat nåt i formen sen jag la ut min första post - mönstret i bakgrunden, "Dots", finns exempelvis inte längre ... Tycker det funkar bra med Blogspot. Hittills.

   Radera
 11. Oj, 15 år på samma ställe! Det var imponerande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är lite smått impad själv ...

   Radera