söndag, augusti 18, 2019

I diversehandeln

När jag tittar på reklamskyltarna som min pappa tillverkade på 40-talet till sin affär (vet inte om den redan då hette "Ellbes diversehandel") går mina tankar osökt till nutidens veckotidningar.
Först säljer man godis, sedan tandkräm som motarbetar karies ... eller som i dag då, först lagar man de läckrast tänkbara maträtter, sedan bantar man ...

Hur effektiv pappas reklam kan ha varit får vi aldrig veta. Men kul ändå att hitta de här skyltarna på en dammig hylla!
Andra skyltar hittar du också denna Skyltsöndag om du klickar dig över till BP, som har ordning på skyltbloggandet.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Jag tycker att din pappa var jätteduktig! Jag menar, har du sett dagens skyltar? Där man har teknisk hjälp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! De här är verkligen gjorda för hand.

   Radera
 2. Tycker din pappa tillverkade riktigt proffsiga skyltar med schablon (första skylten) och den handmålade skylten. Jag menar vi pratar ju faktiskt 1940-tal!
  Å har du tänkt på att killen på andra bilden liknar Nordkoreas ledare Kim Jong-un. Frisyren är identisk och kroppshyddan stämmer nästan.
  Älskar dessa gamla skyltar. Hoppas du har många fler på lager. Tror jag skulle faktiskt rama in några och sätta upp på väggen.

  Tusen tack för ditt bidrag och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt har flera uttryckt intresse för att ha dem på väggen ... jag vet inte vad jag ska göra med dem, inte en aning! Har nog bara två kvar ...
   Hade inte sett likheten med koreanen men absolut, helt rätt!!!

   Radera
 3. Skyltarna förr var mycket trevligare, genuinare inte så glassiga men roliga och personliga. Budskapen i dagens veckotidningar är precis likadana, först bullar vi upp, sen ska vi äta nyttigt och till sist ska vi banta. Att vi aldrig lär oss. Härliga skyltar lyllo dig som har då mycket nostalgi i din ägo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar mina nostalgiska fynd!

   Radera