torsdag, september 24, 2020

CITAT i bokmässetider

 "Skapa plats för samtal om böcker. Bjud in till bokmiddag, boka en bokfika på jobbet och starta en gammal hederlig bokcirkel. /.../ Köp en bok, läs den, ställ den i hyllan, prata om den och ta fram den igen och läs högt för någon du tycker om."

-Patrik Hedenius, förlagschef på Norstedts, skriver i DN med anledning av att det är traditionell bokmässetid, men i år för en bransch som (som så många andra) tagit ordentligt med stryk i pandemins tid. "Se till att det syns när du läser!" är rubriken, och det vet vi ju: det är viktigt att föregå med gott exempel. Men det gör vi väl, alla vi bloggare som ideligen skriver om böcker? Fast det räcker förstås inte för att rädda alla förlag och bokhandlare.

8 kommentarer:

 1. man kan exempelvis bokblogga om böcker man vill lyfta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det var det jag menade när jag skrev "det gör vi väl, alla vi bloggare som ideligen skriver om böcker?"

   Radera
 2. Som tur är finns det ju hur många bokbloggare som helst och inte minst kreativa sådana som har olika veckoutmaningar.
  Tycker ändå att det är många nya böcker som kommit ut i år. Väntar på massvis med deckare som fortfarande inte kommit ut som pockets.
  Dessutom har jag idag återigen dragit mitt strå till stacken och "storhandlat" böcker:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, på utgivningen verkar inte corona ha haft nån effekt - än. Det kanske kommer. Och vi är ju några som (mot bättre vetande för min del) köper fler böcker ...

   Radera
 3. Böcker är viktiga! Var på år bokklubb igår och några böcker som vi läst visade jag i dagens blogg. Men det finns många fler som kommer vid ett annat tillfälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är de, absolut. Kollade vad du hade i din hög, den var ju inte direkt liten ...

   Radera
 4. Och jag som tänkte att böcker måste väl vara något som går bra nu i pandemin... Alla kan väl inte sitta och titta på Netflix, liksom.

  Gillar dock idéerna han har..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljudböcker verkar gå bra, men små boklådor tycks ha det riktigt tufft. Folk går in, tittar på böckerna och beställer sen hem dem, till lägre pris, från en nätbokhandel.

   Radera