torsdag, september 17, 2020

Ruggigt och sant i tv

Bloggaren Enligt O roar sig och sin läsekrets med att ställa en kulturfråga varje vecka. Denna gång Vilken tv-serie planerar du att se i höst?

"Giftattacken i Salisbury" som BBC gjort är mitt svar (fast det finns fler). Ligger på SVT Play. Fyra delar, alla går att se nu, men jag har lite kvar. Otäck men väldigt bra, extra otäck för att den är sann. Det har bara gått drygt två år sedan den ryske f d agenten och hans dotter säckade ihop på en parkbänk, förgiftade av novitjok, ett alldeles osedvanligt farligt nervgift. Just nu kämpar en annan Putin-kritiker, Aleksej Navalnij, för sin överlevnad på sjukhus i Berlin sedan även han utsatts. Ruggigt är det. Politiska strider borde utkämpas med andra, muntliga, vapen.

Copyright Klimakteriehäxan

PS Se gärna den här utmärkta dokumentären också: Mordet på KGB-spionen. Om Alexander Litvinenko som dog 2006. Han förgiftades också, och hans liv gick inte att rädda. På SVT Play.

5 kommentarer:

 1. Usch, det är verkligen otäckt, det där med förgiftningar.
  Jag följer Navalnij och han lär nog ha tur, som kom under vård i Berlin. Jag har kikat på hans Instagram också. Det är ju på ryska, men finns översättningsknapp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns en väldigt bra dokumentär på SvT också: svtplay.se/video/17358378/mordet-pa-kgb-spionen. Om Litvinenko.

   Radera
 2. Giftattacken i Salisbury är skrämmande bra, aktuellt eftersom Ryssland fortsätter förgifta med det ryska nervgiftet Novitjok

  SvaraRadera
 3. Den har jag funderat på. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du blir inte besviken. Jo, på Putin, ifall du inte redan är trött på honom ...

   Radera