torsdag, september 17, 2020

Tråkigt utan bokmässa

Brukar du gå på bokliga event? Det är Mia i bokhörnan som undrar, eftersom det är dags för en ny helgfråga.

Mitt svar måste väl bli ett nej. Besökte stora bokmässan i Göteborg ett antal gånger (just så här års) och tyckte det var riktigt kul, inte minst när jag fick vara där och "leka författare", men nu känns det som om bokmässans saga är all, åtminstone för min del. Tråkigt, men bara att hacka i sig. Det händer att jag blir bjuden på boksläpp och då går jag gärna om jag kan, men det är inget som inträffar varje vecka precis. 

Sin vana trogen skickar Mia också med en bonusfråga: Brukar du högläsa för t.ex klassen eller barnbarnen? Här hoppas jag att alla, precis alla, svarar ja! Faktum är att jag har haft nöjet att läsa högt för väldigt blandad publik, med deltagare långt upp i vuxen ålder. Roligt! Mina egna ungar har jag läst för, oavbrutet, och nu ser jag fram emot att mitt barnbarn ska bli intresserat av läsäventyr. Vi vet ju hur viktigt det är för framtiden!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. att läsa för barn och barnbarn är toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja roligt för alla inblandade parter!

   Radera
 2. det digitala kan bli bra, man han se 73 seminarier från Bokmässan 2019 här:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/06/se-73-seminarier-bokmassan-2019.html

  SvaraRadera
 3. Om man går in på Svenska Mässans hemsida så verkar Bokmässan äger rum irl, vilket ju är rätt märkligt med tanke på Covid-19. Har aldrig varit där men besökt Bokmäsan i Frankfurt en gång. Den var aningen större än i Göteborg kan jag säga.

  Högläsning har jag aldrig hållit på mig. Sorry! Men jag har ju inga barn, så jag har en giltig ursäkt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan läsa högt för vuxna också!!! Kan bli väldigt uppskattat, det vet jag av egen erfarenhet.

   Radera
 4. Har man möjlighet att få läsa för barn så ska man absolut göra det. Bra för barnen och kul för en själv. (Utom när barnen fastnar för en viss saga som man måste läsa varje kväll...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vissa sagor lär man sig utantill ... fast det finns pärlor man inte tröttnar på. "Sagan om det röda äpplet" t ex.

   Radera
 5. Visst är det trist utan bokmässa. Var där ett antal gånger och kul att vara på plats. Men inser att det nog får läggas till den historiska plussidan.
  Vad gäller högläsning har jag ägnat mig åt det en hel del. Både i mitt lärarjobb och för egna döttrar och barnbarn. Jag läste även högt för min pappa när han var sjuk i Alzheimer. En märklig känsla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste mycket för en vän som väntade på att dö. Det var viktigt, för oss båda.

   Radera
 6. Jag håller med dig trist att det inte blir någon bokmässa. Vi är ett gäng tjejer som brukar åka, så äter vi lite gott och dricker ett glas vin eller två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit fina dagar i Gbg, vädret brukar dessutom vara av bästa sort! Kanske återkommer mässan? men det är nog tveksamt.

   Radera