måndag, september 14, 2020

Livet på landet

 
Lena, lekkamrat och nära granne från förr i Barndomslandet, älskar att gå i skogen. Hon har plockat över hundra liter lingon! Och jag har fått en rejäl portion i present! Så trevligt kan livet på landet vara!

Gick promenad med lånehund som behövde rastas i dag. Hon är en gullig tik av spanskt ursprung, en gatukorsning som blev "adopterad" och medplockad till Sverige efter en hel del pappersarbete och många formaliteter. 

Vi tog oss till en strand jag inte så ofta besöker, men det var där jag gick i simskola för mycket länge sedan. Såvitt jag minns var det alltid väldigt kallt i vattnet. Det var det inte i dag, i alla fall inte för den som liksom jag gått sig svettig!

Nutida barn har konstruerat en variant på sandslott som jag går bet på att tolka. Ett grodyngel i mastodontstorlek? En spermie eller en manet? Ett huvud med hästsvans? Eller "bara" en sagoborg? Fantasin sätter gränserna, alternativt avskaffar dem ...

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Det var ingen dålig present, förutsatt att du sätter dina husmorskunskaper i arbete och gör saft eller rårörda lingon av härligheten. Lycka till!

  Jag gillar dessa spanska gatukorsningar. I Torrevieja finns ett "shelter", där hunderna samlas, matas och "underhålls" av frivilliga. Mat till hundarna skänks till sheltern av stormarknaderna. Så jag gissar att den hunden kommer från ett sådant ställe.
  "Konstverket" är en klockren spermie, utan minsta tvivel;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det var helt enkelt en kanonpresent!

   Radera
 2. favoriten just nu är sura lingon med rysk yoghurt (köper i affären)

  SvaraRadera
 3. Vilken rikedom! Vilken fin present, verkligen.

  Jag ser en kulle till vilken det leder fram en gång. Den långa gången är en prövning precis som att passera portalen innan man kliver upp på kullan där riten sedan hålls.

  Jo, det der ser jag. I alla fall i mitt huvud!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja varför inte! Undrar vilken rit det kan handla om?

   Radera
 4. Härlig present, uppskattas! Älskar lingon!
  Förr i tiden gjorde jag byteshandel med en arbetskamrat som plockade massvis med lingon. Jag stickade ett par strumpor och så fick jag lingon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade (rena turen) en chokladask hemma, den fick bli bytesvara - fast ingen sån krävdes, förstås.

   Radera