fredag, december 15, 2023

Intet är som väntans tider

"Intet är som väntans tider" brukar det heta, och själva ordet "advent" betyder ju "ankomst", en händelse man ser fram emot. Julstress är ett ord man stöter på rätt ofta så här års, ja ibland verkar det börja redan i oktober för somliga ... Antar att det är där Elisa Matilda hittade inspirationen till denna fredags fem frågor: 

  1. Har du någonsin missat något inbokat? Måste jag ju ha gjort under ett långt liv men minns inte. Förträngning?
  2. Vad är vanligtvis anledningen till att du är sen? Inställda eller försenade bussar, eller bilkö. Men jag är så gott som alltid i tid, ändå!
  3. Vad har du nyligen blivit klar med innan utsatt tid? Brukar hinna läsa bibliotekets böcker utan att förlänga lånetiden. Kom till frisören en vecka för tidigt. Han hade semester ... 
  4. Vad har du för strategi för att inte vara stressad? Försöker vara systematisk. Skriver listor på det som ska göras. Funkar rätt bra.
  5. Vad väntar du på? Ingen, om jag kan slippa. Det är väl för att jag tycker så illa om att vänta som jag är noga med att själv vara i tid. Men jag kan vänta på att få träffa vissa människor, exempelvis små sådana (läs barnbarnen). Och visst väntar jag väl lite på julen?! När den är över väntar jag på våren!
Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

  1. här får vi ta nån buss tidigare för de kommer lite hur som helt, väg- och brobygge.

    SvaraRadera
  2. Oj, någon som inte tycker illa om att vänta. Jag får myror i brallan och blir stressad om jag måste vänta (som det ofta blir vid läkarbesök för att läkaren inte tar emot på utsatt tid)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker absolut illa om att vänta!!! Vad det än gäller, tror jag.

      Radera
  3. Jag är ute i tid just för att slippa ifrån stressen. Men människor som låter andra (mig) vänta gör mig ändå stressad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är himla ovänligt att låta folk vänta.

      Radera
  4. Precis som du hatar jag att vara sen och är det faktiskt aldrig numera. Det gäller i stort sett under hela mitt vuxna liv... tror jag;-)
    Och om man bor i Stockholm med omnejd är det ju alltid smartast att ta höjd för icke funktionerande kommunikationsmedel. Läste precis om alla inställda X2000 tåg. Varför är jag inte ett dugg förvånad...
    Har man haft jobb som du och jag, så tycker jag nog att stress aldrig var lönt, för då skulle man aldrig har lyckats med deadlines etc.
    Och våren - ja med tanke på att det ska bli 5-6 plusgrader imorgon och på söndag så lär väl vårkänslorna infinna sig rätt tidigt;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här med deadline har funkat utmärkt för mig, har förstås skaffat mig jättelång vana. Vilket inte gör mig mer tolerant mot folk som inte kommer när de ska!
      Våren lär nog låta vänta på sig ett bra tag.

      Radera
  5. Jag har fått stressa lite senaste tiden med låneböckerna. Har lyckats få tag på nya böcker med bara två veckors lånetid. Har man då flera böcker att läsa kan det bli stressigt. Men då får man ta nätterna till hjälp.....Trevlig tredje advent

    SvaraRadera
    Svar
    1. Försöker bara ha en lånebok i taget hemma för att slippa känna kniven på strupen!

      Radera
  6. LillaSyster9:06 em

    Jag väntar också på våren =)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. i god tid vill jag alltid vara. om jag missar en tid beror det på tåg, bussar, trafik eller något annat jag inte rår på. jag får ganska ofta lämna tillbaka biblioteksböcker jag inte hunnit läsa. men jag har hunnit konstatera om jag verkligen vill läsa dem. i så fall beställer jag om dem. i något fall köper jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst finns det tillfällen då för sen ankomst måste kunna ursäktas. Men oftast är det nog personen själv som är orsaken.

      Radera
  8. Svar: Tusen tack för länken till din intervju med Gabriel Garcia Marquez. WOW. Gissar om jag önskade att det fanns you tube klipp eller liknande för att se det mötet. WOW igen!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var rätt häftigt faktiskt ... träffade hon flera gånger, en fascinerande karl!

      Radera