fredag, december 29, 2023

Slutet gott, allting gott?

En julblomma som bestämt sig för att förgylla även nyårshelgen. Det tackar vi för!
När man ska runda av året som gått blir Elisa Matildas fem fredagsfrågor riktigt svåra, tycker jag. Vågar man satsa på "slutet gott, allting gott"? Vi har i alla fall varit förskonade från katastrofer i familjen, det får man vara tacksam för. Räcker så bra med det som sker i världen runt omkring oss!

  1. Vad var det bästa med 2023? Kanske sommardagarna i Barndomslandet med barn och barnbarn, i fint väder. 
  2. Vad ser du fram emot med ett nytt år? Hoppas få till någon resa åt något håll, det var så himla längesedan nu. Har inte rest alls sedan pandemin klippte till oss.
  3. Gjorde du vad du tänkt göra under året? Kan inte minnas några konkreta planer. Livet har väl rullat på utan större åthävor. Har inte varit särskilt initiativrik.
  4. Vad har varit din största framgång i år? Tja vad kan det vara? En matchseger i lagmatch i pingis, i lägsta divisionen? Att jag ö h t är med är lite lätt märkvärdigt, att jag vann en match var helt otippat. Inte minst för mig själv.
  5. Hur avslutar du det här året? Stillsamt, hemma med Maken. Något gott att äta, bubblor i glasen. Tänkte försöka få bord tidigt på kvällen för att äta på krogen, men det verkar inte gå att hitta något ledigt inom rimligt avstånd och till rimligt pris. Årets sista måltid ska hur som helst vara god!
Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

  1. kul att det går bra med pingis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är det verkligen! Även om "bra" är ett synnerligen relativt begrepp ...

      Radera
  2. jag håller med dig. plötsligt minns jag nästan ingenting ifrån 2023. är du inte lite väl blygsam vad det gäller pingisen?👀

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om pingisen: visst är det kul, men inte något att skryta med - jag förlorar ju oftast, men som tur är tål jag det numera!

      Radera
  3. Sommar med barn och barnbarn...så underbart! Grattis till vinsten i pingis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar mig en likadan sommarvecka 2024 - då har ju du också två barnbarn!!!

      Radera
  4. Låter rent av idylliskt där med barndomslandet. Mysigt också att få umgås så på nyår :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var härliga dagar, inklusive jordgubbsplockning! Nyåret får vi dock klara utan barn och barnbarn.

      Radera
  5. Skönt att sitta hemma i lugn och ro på nyår! Ute på krogen blir det bara rörigt! Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ligger bubblor på kylning ...

      Radera
  6. Dina svar skulle kunnat vara mina, bortsett från barn och barnbarn-biten.
    Kan det hända att vi lugnat oss? Att vi har blivit äldre och därmed visare? Jag undrar ibland, för då kan jag ta det som ursäkt för allt vad "lathet" heter;-)
    Håller med dig att årets sista middag ska vara god och aningen exklusiv. Kolla vad humrarna kostar på ICA. Nöjde mig med en amerikansk idag. Är det nyårskvällen så är det. Satte priset i relation till vad en middag på restaurang hade kostat. Då blev den genast "billig";-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi åt hummer (amerikansk) på julftaons kväll så det får bli nåt annat på nyårsafton. Vilken tur att det finns så mycket god mat!

      Radera
  7. Trist att ni inte fick något bord bokat till nyår. Jag lämnar ju aldrig djuren på den värsta dagen på hela året för dem, visst vore det lyxigt att få sitta till bords, men det kanske kommer nån gång. Imorgon sitter jag och pillar räkor och äter getostpaj i all enkelhet, då håller jag dessutom fingrarna sysselsatta! Gott Nytt År

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk att de ringde och vi fick ett bord, tidigt nyårsaftons kväll, på en väldigt icke-trendig krog. Efter maten går vi hem och dricker lite bubblor ...
      Räkor och ostpaj blir det väl inte, men jag hade inte tackat nej till det heller. Kan verkligen önska att folk använde sina pengar på bättre sätt än att köpa smällare för dem.

      Radera
  8. Anonym9:06 fm

    Jag önskar också att det blir någon resa 2024. Har länge önskat resa till Normandie, min bror åkte en bussresa dit i år. Berlin eller Paris skulle också passa.
    Det gick inte att kommentera igår men idag kom texten om att godkänna cookies upp så nu tror jag det här kommer att fungera.
    Gott nytt år Aina!

    SvaraRadera
  9. Det var jag som kommenterade som anonym.

    SvaraRadera