onsdag, december 27, 2023

Nummerbyrån

2 907 000

-Så många tittade på Disneys jultimme i SVT1 i år. Inget annat tv-program brukar dra lika många tittare! Ändå hade publiken minskat påtagligt från i fjol. Då bänkade sig 3 411 000 personer framför julvärden (denna gång David Batra) klockan 15 på julafton.

Källa: SVT Nyheter

10 kommentarer:

 1. Har aldrig kollat långsändningen med Kalle Anka, Weise och nu i år Batra. Oooops, jag vet. Gissar att Kalle Anka har spelat ut sin roll, tyvärr. Batra är väl en komiker, eller?! Åsså är han gift med landshövdingen. Har dock aldrig sett honom i "aktion" så jag kan inte bedöma honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg inte mycket av Batra (han är bra ibland), men kan rapportera att 4-åringen var genuint road av Disney-figurerna. 2-åringen slocknade dock under Tjuren Ferdinand, en av mina absoluta favoriter - jag har sett denna jultimme i decennier.

   Radera
 2. Jag läste också den här statistiken, jag tror nog att man kommer betydligt högre i antal om man räknar in de som streamar programmet. Jag tillhör inte dem som tittar just på detta, men jag har nästan glömt linjär-tv i alla andra sammanhang än direktsänd sport. Det är så otroligt skönt att när man har tid och lust sätta sig vid teven och titta på det man har lust med. Minns hur jag missade Kalle varenda jul förr, jag stod alltid i köket o förberedde middagen som skulle intas så snart Kalle var slut! Kändes så orättvist när jag hörde alla andra sitta och skratta framför teveskärmen. ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men just det här traditionstyngda programmet tillhör väl de som mer sällan streamas - eller? Vet inte. Inser att inte är ett "måste" att titta, samtidigt som det är kul när alla/många samlas vid samma lägereld.

   Radera
 3. vi två gamlingar tittade, var för många år senast

  SvaraRadera
  Svar
  1. och Batra skötte sig fint 💛

   Radera
  2. Batra hade många bra inslag:
   https://www.svtplay.se/arets-julvard

   Radera
  3. Säkert, men inte kommer jag att titta i efterhand! Det är som med sport: ska ses live eller inte alls.

   Radera
 4. Jo, det missar man ju helst inte, tradition för oss lite äldre antar jag.
  Hoppas det sänds nästa år med trots rapporter om att det kanske inte blir så.

  Ha det bäst nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror man svårligen kan skrota julaftonstimmen med Disney! Vilket ramaskri det skulle bli!

   Radera