torsdag, mars 15, 2007

Utmaning: en riktig träda-fram-are

En utmaning kom min väg för en kort tid sedan. Det var Snigel som tyckte jag skulle greppa en stafettpinne. Klart man ställer upp! Så här är det:

Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir “tagna” ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit “tagna” och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Vissa saker har jag gemensamt med min utmanare. Vi kan till exempel inte busvissla någon av oss. Och båda gillar vi Polly, även om jag är försiktigare med den konsumtionen numer, för att värja mig mot nya tandläkarräkningar. Tror faktiskt att jag också tar på mig strumporna i samma ordning som Snigel.

Men jag måste förstås komma med sex egna avslöjanden också. Håll i er!
1. När frissan gjort mörka slingor i mitt hår blev jag rädd för min egen spegelbild, som jag inte kände igen. Det gick över – slingorna bleknade ju också, förstås.
2. Fickparkering är en av mina bättre idrottsgrenar. I min gamla bil, en Nissan Micra, var jag i mästarklass, tro det eller ej.
3. Jag är löjligt förtjust i Margaritas, annars har jag ganska måttliga alkoholvanor.
4. Första gången jag bakade pepparkakor själv till jul blev resultatet helt enkelt lysande. Därför skickade jag hem några hjärtan med posten i ett brev till mamma, för att hon skulle bli imponerad. Om de kom fram? Jo då, som pepparkaksmjöl. Förstås. Gjorde måttligt intryck. Men jag var stolt ändå.
5. Jag har drabbats av ett ohyggligt återfall av M/S Röj-beroende. Försöker slå mina gamla rekord i jakten på de försåtliga minorna. Det går inte särskilt bra, men jag kan inte sluta.
6. Jag älskar koltrastar. Speciellt i kombination med vårsol och spirande grönska. En period umgicks jag dagligen med en koltrast, som satt och sjöng på ett räcke alldeles utanför mitt fönster på jobbet. Han satt kvar när jag närmade mig och svarade till och med när jag pratade med honom… Men nu har jag flyttat till annat skrivbord. Koltrasten kanske är kvar. Jag saknar honom. Fast som tur är är det också med koltrastar så, att mister du en står dig tusenden åter. Tack och lov.

Nu ska vi se om jag kan hitta sex bloggande kollegor som är beredda att hugga tag i denna utmaning. Vad säger ni, Bloggblad, Pumans dotter, Mildamakter, Jr, Ryssbält tapes och Hannele?
Kan vi få några träda-fram-are till, tack!

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Tänk att jag aldrig har gått på en mina... att blogga är underhållning (och beroende) nog för mig så dataspelen får vara. :)

  SvaraRadera
 2. jag tackar för utmaningen, men jag har redan blivit tagen ;o)

  SvaraRadera
 3. Anonym8:04 em

  Det var spännande läsning! Ger du kurser i fickparkering? Jag är hopplös och behöver minst 10 meter fritt runt om bilen för att få den på någotsånär rätt ställe. För att inte tala om gott om tid.

  SvaraRadera
 4. Aj då, Mildamakter, jag tittade inte tillräckligt långt ner i din blogg. Men nu vet jag att du absolut inte vill kräkas, så jag hoppas innerligt att du inte blev spyfärdig av att få ännu en utmaning på halsen...

  SvaraRadera
 5. Jahaaaa, det var den utmaningen. Den har jag tyvärr redan fått av en annan bloggare och jag tackade nej till den. :)

  http://jrmoments.blogspot.com/2007/03/r-du-inte-klok-mnniska-n-inte-mycket.html

  Jag nöjde mej med att konstatera att jag inte är klok nånstans, så nån sån lista är nog bäst att inte lägga ut..hehe. Men tack ändå!

  SvaraRadera
 6. Anonym9:11 em

  Jag antar utmaningen, om mina tidigare svar, som syns längre ner på bloggen godkänns.

  SvaraRadera
 7. Jag som är så stolt över mitt första riktigt lyckade fickparkering förra veckan :)

  SvaraRadera
 8. Tack för utmaningen. Jag ska fundera ett tag innan jag bestämmer mig. Det är inte svårt att hitta underliga saker om mig....

  SvaraRadera
 9. Nä, ryssbält, jag undrar ju t ex varför du heter som du heter...

  SvaraRadera
 10. Hallå hallå!
  Jag har faktiskt redan svarat på den här utmaningen - du hittar den om du scrollar ner lite.
  (Jag vet ju att det är hopplöst svårt att hålla sig uppdaterat med alla hela tiden, så det är dig förlåtet. Du har visst varit ute och rest dessutom!)

  SvaraRadera
 11. Jag visste aldrig att jag kunde få bra och pålitliga trollformler online som verkligen kunde hjälpa människor som jag som behövde relationshjälp. Jag blev skild från min man när han gick upp med mig och gick tillbaka till sin ex-älskare, jag var så förkrossad och krossad. Jag var inte mig själv förrän en vän till mig hänvisade mig till en stor man som heter Great Baba Ogbogo att han kunde vara till hjälp för min situation. Först tvivlade jag på och kontaktade senare honom och han sa till mig att han skulle få en kärlek förtrollning förberedd för att jag ska få tillbaka min pojkvän. Efter att ha gjort det behövande gjorde jag allt som han instruerade och till min största förvåning fick jag ett samtal från min pojkvän att han skulle komma hem och han var ledsen för allt han fick mig att passera igenom. Resultatet blev framgångsrikt och idag lever vi lyckligt. Jag gav honom mitt ord att jag kommer att dela min erfarenhet med världen så att andra kan få hjälp av något slag från honom. Du kan skicka e-post till honom via: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller för brådskande svar, skriv honom på sin WhatsApp-linje +2349020168697 ... Tack så bra BaBa Ogbogo

  SvaraRadera