söndag, mars 25, 2007

Våffeldag

Det är våffeldagen i dag.
Våfflor brukar normalt sett utlösa viss entusiasm när familjen närmar sig middagsbordet.
Jag hade nog räknat med något liknande också ikväll, när jag tänkte ta fram laggen.
Då visar det sig att dottern har andra planer.
Ska göra våfflor med kompisarna, nämligen.
Det blir tredje kvällen den senaste veckan som hon väljer bort middag med familjen.
-Men så tråkigt, sa jag (lite gnälligt, erkännes), du äter väl snart aldrig middag med oss!
-Kan hända, blev svaret. Men jag har i alla fall kul!
Mhm.

Ett litet våffeltips som kanske kommer för sent just för den här dagen, men som kan komma till pass nästa gång det är dags: byt ut en del, max hälften, av det vanliga vetemjölet mot dinkelmjöl. Mättar mer, mer fibrer, lite nyttigare, helt enkelt! Och lika gott!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Anonym8:25 em

  Dear Klimakteriehäxan,

  I am familiar with the term for I have not only heard it used but one time even used myself when speaking of an awful person from Huddinge. Yes, Katrineholm Review exists because in Katrineholm there is nothing to do. Nothing. Nada. Well, OK, maybe sit at Systembolaget and watch people go in and out of the place for after they have purchased their weekly 'meals' in a bottle.

  At any rate, you have a nice blog but where are the photographs? You don't have to identify yourself but for goodness sake a couple of photos here and there of, oh, flowers or even brooms might be nice.

  With all good wishes,
  Katrineholm Review

  SvaraRadera
 2. Vet inte hur gammal dottern är men man får bita ihop och försöka ha roligt ändå. Sen, när de flyttat hemifrån brukar de inte ha något emot att bli bjudna på middag.

  Jag gjorde pajer idag med hälften dinkel i pajdegen, det blev bra, frasigt och gott.

  SvaraRadera
 3. Anonym2:50 em

  Har aldrig hört talas om dinkelmjöl. Är det något nytt, eller?

  SvaraRadera
 4. Anonym3:25 em

  Jag har ett lite onyttigare våffeltips som jag inte vill dela med mig till mina tonåringar. Jag hade fest en gång då vi åt våfflor med grädde och sylt och drack öl till. Jag gillar smakbrytningar!

  SvaraRadera
 5. Anonym4:51 em

  Hallå Fru K-häxa!

  Kan jag se ett visst bakverkberoende (semlor, våfflor etc.)?

  Och i så fall : varför inte njuta helt fullt 100%-igt ut och skita i att försöka göra något seminyttigt av det med hälften dinkelmjöl.

  På med grädden och sylten och bon appetit!

  SvaraRadera
 6. Så är det med barnen, de blir stora. Allternativet är väl att morsan är enda kompisen, det vill man ju absolut inte.. Dinkelmjöl är bra, dottern ahde ännu häftigare våffelidéer.

  SvaraRadera
 7. Dinkelmjöl är hela vetekornet nedmalt, som jag fattat det. Grädde tycker jag inte är så gott till våfflor mer än möjligen en enda... och det är bra om de mättar lite bättre än frastypen, man får göra rätt många laggar ändå, ska jag säga! Men med öl??? Nä där gick väl ändå gränsen!'

  Och till dej i Katrineholm: EN bild har jag lagt ut. Bara för att bevisa för mig själv att jag kunde. Men jag vill inte lägga ner mer tid än jag redan gör på bloggandet, så det blir nog fortsatt glest mellan fotona!
  And I do assume you read Swedish, although at first I took your comment for a spam!

  SvaraRadera
 8. Anonym12:17 fm

  Jag ägnade våffeldagen åt att undvika våfflor. Jag tycker redigt illa om våfflor. Våfflor hör nog till det illaste jag tycker om, är jag rädd. Dinkel eller inte. Men det kan bero på att jag är en snål och missunnsam natur.

  SvaraRadera