måndag, maj 07, 2007

En bloggares bön

Surfade runt lite på måfå, så där som man gör ibland när man borde lämna datorn och göra något nyttigare men inte vill.
Och upptäcker en nyhet som får mina ögonbryn att åka ända upp i hårfästet.
Dick Erixon, konservativ debattör och tyckare, har kommit på att hans blogg ”I hjärtat rebell” tar för mycket tid.

Han fastnar väl precis som vi andra framför sin laptop och timmarna går – Erixon kanske inte ens haft tid att vara med i något debattprogram på sistone, han brukar annars vara det. Och om ni inte kommer på vem han är så är knepet enkelt: det är han som är den runde tunnhårige som alltid har fluga.

Så Erixon tänkte till och tänkte nytt. Gick ut på bloggen med en bön om stöd, sa att om han inte fick in 100 000 kronor på en månad från sina läsare skulle det minsann vara färdigbloggat för hans del.
Der tog fem dagar så hade han fått in 97 000 spänn. Snacka om bönhörd! Och minst en ny besökare – jag hade aldrig tittat på hans sida tidigare.

Dick Erixon kan blogga vidare, med andra ord. Fast jag tänker inte betala. Och kommer med största sannolikhet inte att läsa honom heller.
Klimakteriehäxan fortsätter att vara gratis, hur som helst.
Om inte nån prompt vill skicka över en rejäl hacka, förstås? Då ska jag väl inte vara alldeles omöjlig… man kan väl ändra sig…

Källa: Dagens Media

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Anonym12:56 em

  Klart att bloggandet ska vara gratis för läsarna. Gratis är gott och din blogg är bland de bästa och godaste.

  SvaraRadera
 2. Anonym1:38 em

  Njae, politik är väl rätt ointressant ö h t eftersom löftena de ger bara gäller INNAN de kommer till makten. Sen brukar det oftast skita sig totalt. Subventionerade röstsamlarevent finns det mängder av. Om nu - denne för mig okände - Erixon tycker att hans blogg tar för mycket tid och börjar ta betalt är han väl egentligen en BLOGGHORA?! Kanske han skulle ägna mer tid åt att försöka förändra världen. Till det bättre då förstås.
  Eller har jag missförstått något här? Kanske har jag läst bloggen slarvigt?
  I vilket fall som helst; HELLRE EN HÄXA ÄN EN HORA!

  SvaraRadera
 3. Anonym2:28 em

  Bara en fråga:

  När jag trycker på de av dig rekommenderade länkar (då tryckta i avvikande färg från resten av din blogg) "förbrukar" jag dem, de bleknar och är inte längre tillgängliga. Jag kommer in på första trycket, men kan inte besöka dem igen.
  Gör jag något fel eller är det witchcraft?

  SvaraRadera
 4. Anonym5:15 em

  Och jag som trodde att en person som får betalt för att skriva vanligtvis brukar kallas för journalist. Jag hade tydligen fel. Är en person som får pröjs för att jobba på ICA en ICAHORA?

  SvaraRadera
 5. Tack snälla Risken finns, jag blev alldeles skär om kinderna!
  Kulsprutan laddade kanske med lite väl skarpt krut i dag - det är trots allt gott om folk som bloggar på betald arbetstid, varenda tidning har ju numera bloggande medarbetare på sina sajter. Erixon är ofta en rätt kul typ, skjuter skarpt han också. Själv kan jag inte låta bli att förundras över att man slipper betala som bloggare... att t ex blogspot.com faktiskt är gratis!
  Det där med länkarna fattar jag dock inte, ska fråga nån som ev vet.

  SvaraRadera
 6. Anonym9:20 fm

  Jag laddade helt fel ammunition och sänkert ödmjukt huvudet.
  Ska försöka med rätt kulor i framtiden Och försöka sikta bättre också.

  SvaraRadera
 7. Jag skulle gärna ta emot en eller ett par tior per klick från alla som klickar in sig hos mig... ska jag skriva ut bg-nummer, kanske?

  SvaraRadera
 8. Lycka till, Bloggblad - du kanske blir riktigt rik på kuppen!

  SvaraRadera