torsdag, maj 03, 2007

När maskros och sol strålar ikapp


Har just kommit in med årets första maskrosbukett.
Mig veterligen är jag ungefär den enda människa på jorden som uppskattar denna sanna glädjespridare. Färgen, rikedomen, de saftiga bladen, blomman som solen själv! De strålar helt enkelt ikapp! Rena njutningen! (Ja de går ju fakttiskt att äta också, det visste redan Linné!)

För den riktiga solen lyser också mot oss.
Tyvärr har den lite svårt att tränga sig in hemma hos mig.
Det beror på att fönstren inte har tvättats på väldigt, väldigt länge. Fönstertvätt är ingen favoritsyssla i vår familj, vilket också medför att toleransnivån för hur smutsiga rutorna kan få vara är ganska hög – ja, det är väl lika bra att medge det: den är SÄLLSYNT hög.

En annan vår för ett antal år sedan var situationen precis likadan (förstås).
Men så en dag fick jag nog och putsade åtminstone köksfönstret, insida, utsida och mellan rutorna. Skillnaden var brutal.

Hur brutal den var stod alldeles klart morgonen därpå när dottern kom ut i köket för att äta sin frukost.
Hon tvärstannade i dörren. Satte händerna skuggande kring ögonen, som i ett trollslag förvandlats till smala springor.
Sa:
-Men mamma, VAD HAR DU GJORT? Man blir ju alldeles BLÄNDAD här inne!
Fatta hur smutsiga fönster vi faktiskt har.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Jag har 19 fönster med spröjsar, och tre balkondörrar som ska skruvas upp... jag fick nog förra året när jag fick veta att jag känner knäcker extra som fön.... ojjjj... kanske törs jag inte säga mer...

  SvaraRadera
 2. Haha det är precis samma sak här hemma. Det finns ju så mycket roligare saker att göra än att tvätta fönster. Sen finns det alltid så mycket fönster att tvätta, och tre olika sidor på varje fönster: insida, utsida och mellan dessa två. Det tar mindre tid att städa en hel lägenhet än att tvätta alla fönster.

  SvaraRadera
 3. Anonym7:23 em

  För mig är maskros hellre salladingrediens än bukett, förmodligen för att jag är pollenallergisk. Men gul, vacker och vårlik är den ju.

  Fönsterputsare anställer jag. De behöver säkert sina extra-stålar. Köp dotra ett par solglasögon ifall att du får dylika anfall igen!

  SvaraRadera
 4. Du ger mig dåligt samvete. Ja, eller om jag ska vara helt ärlig så är det ju ingen som tvingar mig att ha det... men mina fönster är fortfarande oputsade. Å andra sidan, varför riskera synen? Det vore dumt. ;)

  SvaraRadera
 5. P.S. Underbar bild på maskrosor!

  SvaraRadera