onsdag, september 26, 2018

Bara en skjorta på stan


Rutiga herrskjortor är det ju väldigt gott om. Ofta är de snygga. Men något fick mig att titta till lite extra på den här. Såg den inte ovanligt platt ut? Och hade man inte missat väldigt grovt med mönsterpassningen både på bröstfickorna och på ärmarna?

Jag tog ett steg närmare skyltfönstret, på Kungsgatan i Stockholm, och insåg snabbt att jag inte tittade på ett vanligt klädesplagg för herrar. Snarare ett konstverk! För skjortan är tillverkad av olika pappersbitar, de vita rutorna består av maskeringstejp.

Naturligtvis blir jag nyfiken, vem skulle inte bli det? Ser ett märke i nacken där skjorttillverkarens namn brukar finnas. #jywlkr står det på etiketten. Hjälp, Google!

Och jag får hjälp. Jay Walker, som kanske inte är en person utan bara ett artistnamn, har klistrat upp skjortor på glas runt om i Europa: i Bratislava, i Ljubljana, i Reykjavik, Berlin, Florens, Rom, Milano. En hel del andra motiv har också hans signatur eller hashtag. Så vitt jag begriper har han (eller hon?) hittat en egen nisch besläktad med graffitin.

Roligare skjorta har jag nog i alla fall aldrig sett på stan! "Tape på glas" kallar Jay Walker sin  teknik och den får faktiskt andra rutiga skjortor att bli lite tråkigare, trots att det är en gren inom herrmodet som jag gillar ...

Här ser du lite detaljer.
Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Anonym7:24 em

  Häftig!

  SvaraRadera
 2. Ja det tycker jag också!

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Folk får så roliga idéer eller hur?!

   Radera
 4. Haha, vad påhittigt! Men hur länge kommer butikspersonalen låta den sitta kvar? För den satt på utsidan, va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag TROR att den satt på insidan. Får gå förbi och titta igen!

   Radera