söndag, september 23, 2018

Kasskamp och Skyltsöndag i kombination

Den här kvinnan vet det kanske inte själv. Men hon deltar aktivt i Kasskampen, med kasse nummer 11! Härligt!

Tygpåsen som hänger över hennes axel talar sitt tydliga språk, och den har ännu ett budskap tryckt utanpå, ett budskap man måste gilla: det gäller ordets värde, som ska bevaras och respekteras. Kassen kommer från Sveriges Författarförbund, det ser man också.

Vi som vill kämpa för att få ner bruket av plastkassar och dessutom hoppas att fler kassar ska återanvändas för att till sist återvinnas, vi kan ha våra påsar till allt möjligt. I det här fallet verkar det ju extra lämpligt att bära på några böcker! Kanske dyker flera sådana här upp på bokmässan som "bryter ut" den kommande veckan, det skulle väl verka logiskt.

Om du också publicerar en bild på en dig närstående favoritkasse kan du väl berätta i en kommentar så vi blir fler som får beundra den (och dig)!
Kasskampen lever! Och vi måste se till att den fortsätter med det!


Nu slår jag två flugor i en smäll och fortsätter på bokmässetemat. Visserligen ska jag inte vara på plats, men jag kan väl hylla den ändå  med en i mina ögon väldans trevlig och rent av fyndig bokhylleskylt, plåtad på Akademibokhandeln för något år sedan. Var den satt? I en bokhylla förstås, var annars!

En repris alltså, men bloggprojektet Skyltsöndag låg nere när jag tog bilden!
Nu lever skyltsöndagarna igen, med hemvist hos BP.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. köper en växter och vårlökar till sonens brandskadade trädgård, så är en rejäl plastkasse från Hornbach att föredra - men sonen kan återanvända den till mycket!

  SvaraRadera
 2. Två perfekta skyltar som dessutom har en röd tråd. Bra jobbat där!
  Stort TACK för att du skyltar och länkar:-)

  SvaraRadera
 3. Trevliga skyltar. Ordvitsar är alltid kul.

  SvaraRadera
 4. Jag är ganska imponerad över hur man anammat att sluta med plastslöseri i form av plastkassar. För de har verkligen minskat, så även i mitt hushåll. Jag jobbar ideellt på byns loppis och vi brukar erbjuda någon typ av påse till inköpen men numera är det nästan ingen som tar emot någon, man har med sig någon kasse eller så bär man i händerna ut till väntande bil. Önskar allt annat gick lika smidigt och lätt!

  SvaraRadera