söndag, september 16, 2018

Tassa försiktigt!

Att katter har nio liv, det har vi ju hört sägas. Men likväl händer det att de där liven tar slut, och då är det inte ovanligt att det handlar om en trafikolycka. Katten har helt enkelt blivit överkörd av en bil.

Vad kan då vara bättre än att ordna med ett övergångsställe för katter? Dock ser inte just den här vägen ut att vara särskilt hårt trafikerad, och någon riktig markering för var kisse ska tassa över syns inte heller. Osäkert om djur läser skyltar dessutom. Men kanske finns det ett utlagt doftspår katten kan följa? Det gäller hur som helst att ta det försiktigt, det vet vi vana fotgängare. Varje gång man går över en gata lever man farligt ...

Ännu en söndag är här, en som vi kallar Skyltsöndag, oss bloggare emellan. Hitta fler skyltbloggare via BP!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

  1. Men å vilken söt skylt! Den skulle vi behöva här, fick ju varsamt lyfta bort en katt här på vår återvändsgata i våras. Det var ledsamt, hon brukade komma och tigga ibland hos oss, hon var dessutom syster till Tramse som vi ju tagit till oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trafikdöden är sorglig vem den än drabbar!

      Radera
  2. Hahaha! Vilken helt underbar skylt! Jag menar grodor, höns och ankor har jag sett på sådana skyltar både här hemma och utomlands, men jag har aldrig sett en skylt för ett övergångsställe för katter.
    Å om vägen används även av cyklister behövs nog skylten just där. De kör ju som dårar här i stan.
    Tusen tack för veckans skylt skulle jag säga. Stort tack för länken också:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade ju velat ha bilden MED katt, men när den tänkte gå ut och gå vet ju katten ...

      Radera
  3. Skylten borde vara illande röd eller orange så alla ser, verkligen lägger märke till varningen! Jag har förlorat tre katter i trafiken, usch o fy, finns inget mer lessamt.

    SvaraRadera