torsdag, oktober 25, 2018

Att välja en August

 Är du sugen på att läsa någon av de böcker som nominerats till årets August-pris? Det är Mia i bokhörnan som undrar, som veckans helgfråga. Arton titlar finns att välja på.

I ärlighetens namn blir jag inte superintresserad när jag tittar på kandidaterna, behöver inte trycka ner "måste-ha-nyss-känslan". Men visst, jag kan tänka mig att (i den skönlitterära klassen) läsa "Jag for ner till bror" av Karin Smirnoff. Reklamtexten lovar råhet, våld, kärlek, passion och fromhet. Oj då.

Bland fackböckerna lockar nog "Mammorna" av Alexandra Pascalidou mest. Jag har läst både "Bortom mammas gata" och hennes bok om taxichaufförer, gillar henne. Hon vill något.

"Rymlingarna" blev Ulf Starks sista bok och med den vinner han rimligen i barn- och ungdomsklassen, postumt. Den läser jag gärna. Hans böcker brukar passa även oss vuxna.

En bonusfråga hänger med, som vanligt. Denna gång: Äter du vegetariskt?
Mitt svar är ja, gärna och ofta. Just i dag blev det chèvre med rödbetor och sallad till middag. Men jag är allätare. Och tänker fortsätta med det.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

  1. chèvre med rödbetor är en riktig höjdare ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det! Lite fikonmarmelad på toppen ...

      Radera
  2. Jag är också nyfiken på Smirnoffs bok.
    Vissa maträtter finns det helt enkelt inget vegetariskt alternativ till. Om jag inte får grisfötter på julafton blir jag ledsen. Och den delikatessen kan inte bytas ut mot nåt annat.

    SvaraRadera
  3. Jag har haft svårt för rödbetor. Men just att tillaga rödbetor och getost i ugn har blivit en stor favorit nu.

    SvaraRadera
  4. Barn- och ungdomsböckerna skulle jag vilja läsa.

    SvaraRadera
  5. Rödbetor är en favoritgrönsaker, en kan göra mycket gott på/med rödbetor.

    SvaraRadera
  6. Jag blev i stort sett inte alls lockad av årets nomineringar!

    SvaraRadera
  7. Vi får se vad som läses. Det känns som ett anonymt bokår i år. Älskar rödbetor. Tunnskivade och ugnsbakade med lite honung till pasta är gott.

    SvaraRadera
  8. Mitt intresse kan nog väckas för flera titlar men än så länge har jag ingen brådska att läsa någon av dem. Det är barn och ungdomsböckerna som lockar mig och som jag ska läsa.

    SvaraRadera
  9. Det är himla bra att vara allätare man blir tacksam för det mesta som serveras. Imorgon är det Potatisbullar som middag, det är dock mindre kul.

    SvaraRadera